Perussuomalaisten Hämeen piiri valitsi syyskokouksessaan Forssassa 17.11. neljä eduskuntavaaliehdokasta. Valitut ehdokkaat ovat Jarmo Kalliola (Jokioinen), Vesa Mäkinen (Hämeenlinna), Sari Sikkilä (Orimattila) ja Maarit Tuomi (Lahti). Listalla on nyt täydet 14 ehdokasta.
Aiemmin Perussuomalaisten Hämeen piirin valitut eduskuntavaaliehdokkaat ovat Saija Granlund (Lahti), Jari Heikkinen (Riihimäki), Marko Heino (Heinola), Sami Huhtala Hämeenlinna), Pia Kuparinen (Forssa), Rami Lehto(Lahti), Mira Nieminen (Asikkala) , Lulu Ranne (Hämeenlinna), Jari Jallu Ronkainen (Hollola) ja Antti Salminen (Loppi).
Vaalipäällikkönä toimii piirin sihteeri Samuli Vesioja (Janakkala).
SYYSKOKOUS VALITSI VUODEN 2019 PIIRIHALLITUKSEN
Puheenjohtajana jatkaa syyskokouksen yksimielisellä päätöksellä Mira Nieminen (Asikkala).
Piirihallituksen kokoonpano:
varsinainen jäsen
Lasse Laakso
Jarmo Kalliola
Jaana Laine
Kari Salminen
Marko Heino
Jari Ronkainen
Vesa-Matti Seppälä
Riku Onttonen
Matti Mäntylä
Vesa Salminen
Antti Salminen
Tuija Kosonen
Ilpo Siljander
Jari Heikkinen
Tuula Nieminen
varajäsenet
Heikki Laaksonen
Sami Mattila
Pentti Pitkänen
Petri Määttä
Ilkka Kivijärvi
Marko Jokiranta
Susanna Hietanen
Sini Pajukangas
Jukka Tammelin
Maarit Tuomi
Tommi Naakka
Tero Jäppinen
Jarkko Korpi
Kari Suomalainen
Mirja Kalliosaari
julkilausuma: UUTISIIN KUULUVAT VAIN FAKTAT
Vastuulliseksi mediaksi itseään kutsuvat tahot ovat näkyvästi kampanjoineet vastuullisen journalismin puolesta. Hyvä niin, sillä asia on tärkeä. On kuitenkin syytä muistuttaa, että aidosti vastuullinen journalismi pyrkii aina objektiivisuuteen. Toimittajan oma maailmankuva ei saisi olla julkaisuissa osatekijänä. Vastuullinen journalisti tuo julki kaikki oleelliset faktat ja jättää johtopäätöksien tekemisen kuluttajille.
Valitettavasti näin ei Suomessakaan nyt ole. Erityisesti poliittinen uutisointi on kaukana objektiivisesta. Saamme lukuisissa viestimissä päivittäin todistaa uutisiksi verhottuja toimittajien mielipidekirjoituksia. Viime aikojen näkyvin piiloviesti uutisten sisällä on ollut, että jossain on äänestetty väärin. Valtamedian asenteellinen uutisvirta koskien esimerkiksi Trumpia, Bolsonaroa tai brexitiä todistaa asian tilan karun yksiselitteisesti.
Poliittinen julistaminen on poliitikkojen tehtävä, ei suinkaan uutistoimittajien. Tieto, palstatila ja päätös palstatilan käyttämisestä ovat journalistien valtaa. Valtaan sisältyy aina myös vastuu. Rehellisesti vastuullinen journalisti pyrkii nousemaan itsensä ja ideologiansa yläpuolelle. Hän ei lyö vyön alle käyttämällä valta-asemaansa väärin oman ideologiansa eduksi tai toisia ideologioita vastaan. Journalismi ei ole propagandaa.
Perussuomalaisten Hämeen piiri vetoaa mediataloihin ja jokaiseen journalistiin, että erityisesti vaaliuutisoinnissa toimittajien omat mielipiteet, tulkinnat ja ideologiat esitetään kolumneissa tai analyyseissä uutisten sijasta.
Perussuomalaisten Hämeen piiri
Lisätietoja: Perussuomalaisten Hämeen piirin puheenjohtaja Mira Nieminen