FL – 12.12. mielipiteet; Mikä on koronapassin tarkoitus? Forssan kaupunki otti passin käyttöön helppona vaihtoehtona

Forssan kaupunki otti palveluissaan koronapassin käyttöön AVI:n asettaessa vaihtoehdot rajoittaa kävijämäärää, tehdä järjestelyjä turvallisen asioinnin takaamiseksi tai ottaa koronapassi käyttöön. Turvavälien ja muiden toimien järjestäminen olisi varmasti jossakin määrin ollut mahdollista esimerkiksi Vesihelmessä erottamalla uimaosaston ja kuntosalin erilleen. Pukukoppejakin riittäisi tähän toimintaan. Koronapassi taisi vaan olla liian helppo vaihtoehto.

Tämän kaltaiset ratkaisut tuskastuttavat osaa forssalaisista. Kun sitä luulisi veronmaksajana automaattisesti olevan oikeutettu kaupungin palveluihin kuten muutkin, mutta ilman koronapassia et olekaan.

Tähän mennessä näiden nykyisten rajoitusten ja koronapassin tarkoitusperä jää hieman epäselväksi. Rokotepassin käyttöönottamalla toimintaa voi jatkaa normaalisti ja sen oletetaan olevan turvallista. Se ei kuitenkaan näy tartuntaluvuissa, vaikka on jo pitkään menty nykyisillä rajoituksilla ravintoloiden osalta. Eikö ravintolat sittenkään olleet ne tartunnan lähteet? Nyt oli vielä pakko vetää liikunta ja muu vapaa-aika mahdollisuuksien mukaan tähän rajoitussirkukseen. Missä vaiheessa tälle touhulle tulee stoppi?

Jos oikeasti valtion päätavoite olisi tartuntojen määrän laskeminen, niin se rajoittaisi tapahtumia kaikilta eikä vain osalta, sillä rokote ei edelleenkään estä tartuntojen leviämistä. Tämän on moni jo huomannutkin paitsi hallituksen porukka, joka pääministerin johdolla viis veisaa koronasta.

Nykyiset toimet viittaavat enemmänkin siihen, että tavoite on painostaa ihmisiä vain ottamaan rokote. Näin moni varmasti toimiikin syrjäytymisen pelon takia. Herääkin kysymys, että miksi näin toimitaan. En usko villeimpiin salaliittoihin, mutta kyllä tämä toiminta mietityttää.

Kirjoitettu 16.12.2021

Piditkö lukemastasi? Jaa sisältö sosiaalisessa mediassa