Kirjoitettu 23.9.2022

Kaupunginvaltuutetun mielipide: Nyt pannaan hoitajat töihin orjalailla – Ratkaisu kyllä löytyi, jos olisi halua

Hoitoala on käynyt työehtosopimusneuvotteluja jo pitkään saavuttamatta tulosta. Taustalla hoitajien palkka- työolojen parannusvaatimuksille on tunnustettu ja tunnistettu jo pitkään jatkunut hoitajapula alalla, työn raskaus ja vaativuus yleisesti ja koronan aiheuttamat lisäpaineet työssä. Neuvotteluissa ei ole päästy eteenpäin, tilanne on pysynyt aika lailla muuttumattomana neuvottelujen alusta lähtien, hoitajien vaateet torjutaan rahapulaan vedoten, eikä työlle anneta arvostusta.

Työntekijöiden oikeuksiin on tällaisessa tilanteessa kuulunut vielä toistaiseksi vapaassa maassa järjestätyminen liittoihin ja mahdollisuus työtaisteluihin. Maanantaina 19.9.2022 eduskunnan päätöksellä lakko-oikeutta rajoitettiin ja tehtiin sairaan. ja terveydenhoitoalan osaajista lainsuojattomia. Jo tätä ennen käräjäoikeudet kielsivät mm. teho-osastojen lakot.

Avasiko tämä kehityksen, jossa näin voidaan toimia myös muiden alojen osalta?

Äänestystulos oli selvä, kaikki hallituspuolueet kokoomuksen tuella olivat pakkolain kannalla. Mihin ovat unohtuneet kokoomuksen aikanaan lanseeraamat Sari Sairaanhoitaja -lupaukset, joskus työväenpuolueena pidetyn SDP:n tuki työläiselle ja Vasemmistoliiton perinne olla pienen puolella? Onko niitä oikeasti koskaan ollutkaan?

Vaikka asia on ensisijaisesti työmarkkinaosapuolten käsissä, voi valtiovalta tulla asiassa avuksi talouspuolella. Marin piiloutuu ministerivastuulain taakse ja sumuttaa kansaa, vetoamalla terveyteen kohdistuvaan uhkaan, mikäli työntekijäpuoli käyttäisi laillista lakko-oikeuttaan. Ikään kuin hoitajapula ei olisi ollut jo ilman tätä tilannetta jo potilasturvallisuuden vaarantava.

Nyt halutaan orjalain varjolla olevinaan turvata hoito ja velvoittaa hoitoalan henkilöt töihin vastoin tahtoaan.

Onko rangaistusasteikko jo selvä, haetaanko kohta hoitajia telkien taakse vai sakotetaanko vain ensin? Paljonko on sakko, mitkä ovat perusteet ? Velvoittavaa lakia kun ei ole olemassa ilman sen valvontaa ja rangaistusasteikkoa.

Rahaa hoitajien vaatimuksiin löytyy kyllä, otetaan vaikka seuraavista: YLEn ensi vuoden budjetti on 575,8 miljoonaa ja sisältää 18,9% indeksikorotuksen, mihin tarvitsemme YLEä, jos kuolemme ilman kunnollista hoitoa.

Kehitysyhteistyöhön on menossa 1,2 mrd euroa, mikä on 0,42% BKT:sta, kuka tuottaa tuon BKT:n, jos kuolemme ilman kunnollista hoitoa.

Puolustusmenoja ja rajavartiolaitoksen kuluja kasvatetaan yhteensä 3,1 mrd, maahanmuuton kuluihin lisämäärärahaa 791 miljoonaa. Niin tärkeää kuin maanpuolustus ja Ukrainan naisten ja lasten suojeleminen turvapaikkaa tarjoamalla onkin, kuka heistä huolen pitää, jos kuolemme ilman kunnollista hoitoa.

Lisää löytyy 2023 tulo- ja menoarviosta.

Ratkaisu on löydettävissä, jos tahto on löydettävissä. Näimme kenellä sellaista ei ole, vain halu kyykyttää kansalaisia ja tuhota elinkeino hoitoalan työntekijöiltä.

Pia Kuparinen

Kirjoitettu 20.9.2022

FL 20.9. Mielipide: Miksi energia maksaa meille näin paljon?

Olemme Suomessa joutuneet kohtaamaan ongelmia, joita hyvinvointi yhteiskunnassa ei pitäisi olla. Energian jatkuva tarjonta on ollut meille itsestäänselvyys. Emme ajattele energiaa juurikaan, vaan olemme käyttäneet sitä niin paljon, kuin olemme tarvinneet.

Nyt energia maksaa kuluttajalle niin paljon, että keskustelut sosiaalisissa tilanteissa ovat lähes pelkästään jo selviytymistä talvesta. Miksi energia maksaa meille näin paljon? Tämä on mielenkiintoinen kysymys, johon vastauksia on muutama.

Olkiluoto kolmosen valmistuminen tekee meistä omavaraisen sähkön puolesta. Pohjoismaisen sähköjärjestelmän suurin yksittäinen voimalaitosyksikkö. Voimalaitoksen generaattori on myös yksi maailman suurimmista. Tästä me voimme olla todella ylpeitä. Poliittiset päättäjät ovat kuitenkin tehneet päätöksen, jossa sähköä annetaan sinne, missä siitä maksetaan eniten. Tämä on sitä EU:n harjoittamaa liittovaltiopolitiikkaa. Olemme liittyneet Euphemia-sähkömarkkina-alueeseen vuonna 2014 ja kunnolla toiminta alkoi vuonna 2020. Näin pohjoismainen sähkömarkkina muuttui eurooppalaiseksi markkinaksi.

Ongelmat alkoivat Euroopan huonoista poliittisista päätöksistä. Varmat energialaitokset vaihdettiin epävarmoihin, eli tuuli- ja aurinkovoimaloiksi. Lisäksi Venäjältä tuotuun kaasuun. Tiedätte kyllä, ketkä Suomessakin ovat sitä voimakkaasti puolustaneet. Itse olen aina ollut ydinvoiman kannattaja. Vihervasemmistolaiset poliitikot, pääministeriä myöten, ovat olleet ydinvoimaa vastaan. Olemmeko kuulleet päättäviltä poliitikoilta ratkaisua korkeiden hintojen leikkauksille? Eipä ole minun korviini kantautunut. Mitä me sitten voisimme tehdä?

Aluksi voisimme leikata sähköveroa ja arvonlisäveroa. Suomessa tuntuu jokaisen ongelman ratkaisuun olevan verojen nosto. Valtio saa kyllä rahaa, kun ihmiset alkavat elämään jälleen normaalisti ja kulutus kasvaa. Euroopassa oleva päästökauppa pitää lopettaa, näin hinta tippuisi jopa puoleen. Ilmastotavoitteet muutettava niin, että Suomen keuliminen asian suhteen lopetettava. Samalle viivalle koko maailman kanssa. Hiilivoimalat suljetaan vasta sitten kun saamme lisää ydinvoimaa.

Onko väärin irtaantua kaikista sopimuksista ja ajattelisimme kerrankin oman kansan hyvin vointia? EU ei ole enää meitä varten, ei ole koskaan ollut. Nyt olisi korkea aika tehdä jotain muuta kuin olla rahanjako automaattina muille. Olemme kohta Natossa, siksi yhteinen EU-puolustus ei ole enää peruste olla liitossa.

Varmaan huomasitte , kun bensan hinta kasvoi yli 2,5 euron, niin asiasta nousi iso haloo. Nyt kun hinta lähellä kahta euroa, niin sitä pidetään halpana? Mielestäni polttoaineen sekoitevelvoitteesta pitäisi luopua. Vihreän energian valmistaminen nostaa polttoaineiden hintaa. Sähkön hinta ollut järkyttävä, ihan euroakin kwh. Jos päättäjät tekevät hintakaton joka on 20c/kwh, niin sitä pidetään halpana? Hyvät ihmiset, tuo on edelleenkin järkyttävä hinta. Me emme saa nyt alistua, suunnan on muututtava. Oman kansan edun ajaminen ei ole vahingollista politiikkaa, vaan rakkautta omia kohtaan.

Jukka Lintukangas PS

Kirjoitettu 19.9.2022

FL 17.9. Mielipide: Yritä ja epäonnistu? Pk-yrittäjät ovat ahdingossa

Elämme vaikeita aikoja, se on kaikille selväksi tullut. Hallituksen pelottelijat ovat jopa lanseeranneet termin “sotatalous”. Aivan kuin ministerimme olisivat ajopuita, jotka ajettu ottamaan määrättömästi velkaa ja tukemaan sillä jo ennestään nousevien hintojen ansiosta voittoja takovia suuryrityksiä. Fortumille ja Uniperille saadaan miljardien tukipaketit muutamassa päivässä, vaan miten voivat pk-yritykset, taloutemme selkäranka.

Muutama viikko sitten kampanjakiertueella Hämeenlinnan kautta kulkiessa tapasin taksiyrittäjän, joka muiden muassa asiasta minulle suoraan kertoi. Kyseinen yrittäjä oli uudehko alalla. Hän kertoi, miten vaikeaa on saada työllistettyä edes yhtä muuta kuljettajaa työnantajan byrokratiaviidakon ja yrittäjälle lankeavien kulujen takia. jopa hänen kuskinsa saa nettona palkkaa enemmän kuin hän. Tämä ei saa olla oikein.

Putiikit ja kivijalkaliikkeet sulkevat oviaan. Kasvavat toimitilakulut, vuokrat, energiakustannukset ja valtiovallan Brysselin ohjeistamana luomat säädökset ja niiden pilkuntarkka noudattaminen tappavat pk-yritykset ja vievät työn ja toimeentulon.

Missä ovat tuet näille arjen sankareille?

Otetaan toinen esimerkki elävästä elämästä. Olen aktiivinen lemmikki- ja akvaarioharrastaja ja käytän paikallisia palveluja niin Hämeenlinnassa kuin Forssassa. Kuulen muun muassa näiltä yrittäjiltä suoraan, millaisten ongelmien kanssa he päivittäin joutuvat elämään. Haluammeko todella, että kaikki tavaramme tuodaan merien takaa saastuttavilla konttilaivoilla?

Parempi vaihtoehto on tukea suomalaista työtä ja yrittämistä, tehdä kaikkensa sen eteen, että työpaikat säilyvät. Hallituksen lanseeraama “Vihreä Siirtymä” on todellisuudessa velkarahalla tuotannon, myös maatalouden ja elintarviketeollisuuden, alasajoa Suomesta ja tuontia maista, joille tällaiset maailmanpelastusoperaatiot eivät ole niin tärkeitä.

Vihreää siirtymää parempi on Sinivalkoinen siirtymä. Siinä pelastamme ensin itsemme yrittäjyyttä ja työtä tukemalla. Sen jälkeen voimme haaveilla maailman asioista, mikäli varamme siihen riittävät.

Pia Kuparinen PS

EK-vaaliehdokas Hämeen Vaalipiiri

Kirjoitettu 15.9.2022

FL 13.9. Mielipide: Työnteosta pitäisi saada asianmukainen palkkio ja riittävä eläke

Hallitus tuli aiemmin ulos YEL-uudistuksessa kanssa, joka on jo monien pienyrittäjien toimesta todettu surkeaksi ja sellaiseksi, että moni yrittäjä joutuu harkitsemaan toiminnan lopettamista. Nousevat kustannukset jo pelkästään ovat vaikuttaneet yrittäjiin ja tulevat vaikuttamaan niin paljon, että jatko on taistelua. Puhumattakaan siitä, mitä aiemmat koronarajoitukset jo aiheuttivat.

Työnteko on pieni- ja keskituloisilla sellaista, että joutuu jatkuvasti miettimään, kannattaako töihin lähteä. Polttoaineen hinta on noussut merkittävästi, mikä vaikuttaa työmatkoihin. Lisäksi tähän asti palkkojen korotukset alalla kuin alalla eivät ole mitenkään olleet inflaatioon nähden suhteessa.

Koko elämänsä töissä käyneet kertovat, kuinka heidän eläkkeensä ovat erittäin pieniä verrattuna takuueläkkeisiin. Vaikka olisit käynyt 50 vuotta töissä ja toinen on hengaillut kotona, niin palkintoa ei tule. Päinvastoin hallitus korottaa takuueläkkeitä ja kaiken maailman tukia, että saadaan sekin saavutettu etu kurottua mahdollisimman pieneksi.

Tässä vaan nuorena koko aikuisikänsä töitä tehneenä alkaa miettiä, että kuinka kannattavaa tässä valtiossa oikeasti on käydä töissä. Samaa miettii varmasti moni muukin. Pitäisikö jo ruveta palkitsemaan niitä, jotka kantavat tätä yhteiskuntaa maksamalla veroja eikä vain niitä, jotka ovat kotona etuja nauttien, vaikka voisivat käydä töissä? Vaikka itselläni ei luonne sallisi kotona oloa työnteon sijaan, niin täytyy muistaa, että ei ole tietyllä tavalla heidän vikansa vaan järjestelmän.

Pelkästään nykyinen hoitajien palkkakeskustelu osoittaa, että jotain tässä yhteiskunnassa on todella pahasti vialla. Kun hoitajat lähtevät mieluummin opiskelemaan tai vaihtavat toiselle alalle maan sisällä, niin pitäisi jo tajuta, että palkka ei ole kilpailukykyinen. Mutta eiköhän siellä hallitus ja ministeri Linden etunenässä sorvaa jonkun pakkotyölain.

Suurin osa suomalaisista on ylpeitä työnteosta, joten eiköhän olisi ihan kohtuullista saada siitä asianmukainen palkkio.

Joku tietysti pähkäilee, että miten me voidaan tehdä asioita parantaaksemme ahkerien suomalaisten oloja, sillä onhan rahaa vain rajallisesti käytössä – ainakin minun ja monen joidenkin oppositiopuolueiden mielestä. Rahan kohdentamiseen pitäisikin keskittyä. Onkohan mitenkään mahdollista, että Suomi käyttäisi rahaa tällä hetkellä liikaa muihin kuin omiin kansalaisiin? Tai voisiko olla niin, että me mahdollisesti kunnioitamme liian tiukasti ilmastotavoitteitamme samalla, kun suurmaat vähää välittävät noista asioita? Kun vaalit ovat keväällä, niin toivon suomalaisten miettivän näitä asioita.

Otto Eriksson

kaupunginvaltuutettu PS

Kirjoitettu 9.9.2022

Mielipide: Kansan ehdokas – Täsmennyksiä perussuomalaisten ehdokasasettelusta kertoneeseen juttuun

Forssan Lehti kirjoittaa (2.9.2022) jutussaan perussuomalaisten Lounais-Hämeen ehdokasasettelusta. Juttu sinällään on faktoiltaan oikea ja ansiokas, mutta tarvitsee muutaman täsmennyksen. Varsinkin printtilehdessä oli otsikkoon nostettu Kanta Hämeen perussuomalaisen piirin jotenkin taivutelleen toisen ehdokkaan, asiayhteydestä ymmärtäen allekirjoittaneen lähtemään mukaan.

Näin ei suinkaan käynyt, kuten myös toimittajalle, joka minuun oli yhteydessä painotin. Piirin toiveen toki kuulin.

En voinut painavista henkilökohtaista syistä varmistaa keväällä 2022 ehdokkuuttani, vaikka tiedusteluja sain jo vuodenvaihteesta lähtien.

Kesän kuluessa nuo henkilökohtaiset syyt poistuivat ja aloin saada enenevässä määrin pyyntöjä edellisessä vaaleissa minua äänestäneiltä ja muilta tukijoukoilta läpi vaalipiirin asettua ehdolle. Kansa, tukijoukot, henkilöt, jotka kokevat minun voivan tuoda muutoksen, minut vakuuttivat.

En myöskään sitonut omia tekemisiäni siihen, kuka muu mahdollisesti on ehdolla. Jokainen ääni tulee ansaita aina uudelleen, oli istuva kansanedustaja tai ensikertalainen.

Meillä oli jo alkukesästä paikallisyhdistyksessä kaksi hyvää ehdokasta, joista Forssan Lehti unohtaa mainita Voitto Davidssonin Ypäjältä.

Kumpaakaan näistä piiri ei kuitenkaan asettanut kansanedustajaehdokkaaksi, vaan päätös tehtiin vasta elokuun lopulla.

Kiitokset Voitolle itsensä likoon laittamisesta ja vaihtoehdon tarjoamisesta.

Forssan Lehti kertoo jutussaan myös siitä, että paikallisyhdistys halusi alueelta vain yhden ehdokkaan.

Näin todella yhdistyksessä päätimme ja tahtomme piirille ilmaisimme. Taustalla tässä oli ajatus paremmista lähtökohdista Lounais-Hämeen ehdokkaalle saada kannatusta alueelta. Pitää kuitenkin muistaa, että Hämeen vaalipiiri on laaja, eikä kukaan ehdokas ole koskaan pelkillä paikallisilla äänillä läpi mennyt, ääniä on saatava kaikkialta.

Henkilövaalissa muutenkin valitaan ensisijaisesti ehdokas, jonka katsotaan parhaiten edustavan omia arvoja ja mielipiteitä. Jos pelkkä paikkakunta riittää äänestyspäätöksen tekemiseen, ei kai puolueellakaan juuri merkitystä ole. Perussuomalaiset on asettanut koko valtakuntaan hy viä ehdokkaita, joista äänestäjä löytää varmasti mieleisensä isänmaan puolestapuhujan.

Itse näen, että tätä maata ei pelasta muu, kuin äänestää aidot suomalaisuuden puolustajat suurimmaksi puolueeksi.

Muuten häviäjät vanhoista puolueista muodostavat taas hallituksen, joka jatkaa nykymenoa.

Luotan omiin kannattajiini – te teette oikeat ratkaisut ja teitä on paljon!

Pia Kuparinen

Forssan seudun Perussuomalaiset

Kirjoitettu 8.1.2022

FL – 8.1.2022 mielipiteet; Miten turvataan pelastustoimi tulevaisuudessa? Yhteiskunnan varoja voidaan säästää, kun panostetaan turvallisuuteen sekä onnettomuuksien ennaltaehkäisyyn

Pelastustoimen tehtäviin kuuluu onnettomuuksien ehkäisy, pelastustoiminta, väestönsuojelu sekä tehtäviin varautuminen. Pelastustoimi on myös lähipalvelua, maankattava turvaverkosto, johon kuuluu niin pelastuslaitoksia kuin hyvin tärkeitä sopimuspalokuntia, jotka palvelevat kansalaisia hädän hetkellä.

Yhteiskunnan varoja voidaan säästää, kun panostetaan turvallisuuteen sekä onnettomuuksien ennaltaehkäisyyn. Tällöin säästyy myös ihmishenkiä, kun pystytään tarjoamaan kansalaisille varautumistaitoja. Toisin sanottuna, pelastustoimi ei ole pelkästään sinivilkkuvaloja vaan paljon muutakin.

Ihmisten ikääntyminen sekä kaupungistuminen kasvattavat pelastustoimen ja ensihoidon tarvetta. Muuttuvat sääolosuhteet sekä heikossa kunnossa olevat tieverkostot luovat omat paineensa, jotka vaikuttavat myös tavoittamisaikoihin niin kaupunkiolosuhteissa kuin harvaan asutuilla alueilla. Ikääntyneiden ihmisten oma toimintavalmius hätätilanteissa korostuu ja tämä vaikuttaa pelastustoimeen kuin myös ensihoitoon.

Nyt 1.1.2023 järjestämisvastuu siirtyy kunnilta hyvinvointialueille. Miten turvataan edellä mainitut asiat siten, että turvallisuus ei kärsisi? Mistä saamme tulevaisuudessa lisää pelastajia, koska noin 25% pelastajista eläköityy vuoteen 2030 mennessä? Mistä tarpeeksi määrärahoja, koska vääjäämättä moni muukin sote-puoli tarvitsee niitä.

Tulevat aluevaltuutetut ovat tärkeässä asemassa, kun tätä kokonaisuutta pyritään hallitsemaan. Ihmisten turvallisuudesta ei voida tinkiä. Toivonkin, että yli puoluerajojen koitetaan pyrkiä hyviin ja fiksuihin päätöksiin. Ihminen, ihmisten hyvinvointi ja turvallisuus ovat kuitenkin se pääasia.

Kirjoitettu 8.1.2022

FL – 8.1.2022 mielipiteet; Sosiaalipalveluiden merkityksellisyydestä arjen turvaajana – Yllättävä elämäntapahtuma voi ajaa jokaisen tarvitsemaan sosiaalipalveluita

Aluevaaleissa äänestetään siitä, kuka sinun sote- sekä pelastuspalveluistasi päättää.

Sosiaalityö, sosiaalityöntekijä ja sosiaalihuolto ovat sanoja, jotka herättävät ihmisissä mielikuvia ja ennakkoluuloja siihen asti, kunnes tulee yllättävä tilanne omalle kohdalle. Havainnollistan mallitarinan avulla, miten sosiaalipalvelut turvaavat arkea meille kaikille, ja siksi niiden sujuvuus on merkityksellistä.

Perhe, jossa on isä ja äiti sekä 4- ja 13-vuotiaat lapset. Eräänä iltana isän ajaessa kotiin pitkän työpäivän jälkeen tapahtuu auto-onnettomuus. Tähän perhe ei voinut varautua mitenkään. Isä kuljetetaan pelastuspalveluiden avulla sairaalaan. Hätäkeskukseen soiton yhteydessä tulee tieto sosiaali- ja kriisipäivystykseen, että perheellinen joutunut vakavaan onnettomuuteen. Sosiaali- ja kriisipäivystys kontaktoi äitiä ja järjestää tarvittaessa kriisiapua.

Sairaalassa sosiaalityöntekijä kohtaa isän, varmistaa, että isän sairaalassa olon aikana tarvittavat sairauspäivärahahakemukset, kuntoutustuen hakemukset ja juoksevat kustannukset tulevat hoidetuksi. Sairaalan sosiaalityö varmistaa isän kotiutumisen sujuvuuden, ja kartoittaa tarvittavat lisäpalvelut yhteistyössä terveydenhuollon kanssa. Isä voi näin kotiutua turvallisesti.

Isä kotiutuu, äitiä ja lapsia on tavattu kriisityön puolesta ja varmistettu arjen sujuvuus. Uusi arki alkaa, äiti käy kaksivuorotyössä, jonka vuoksi 4-v lapsi saa vuorohoitopaikan. 13-v lapsi on ajoittain yksin isän kanssa kotona arki-iltaisin. Nuorta alkaa huolettaa isän tilanne, jonka vuoksi nuorelle tarjotaan sosiaalihuollon koulukuraattorin tapaamisia, jotta nuori saa henkilökohtaista tukea uuden arjen käsittelemiseksi.

Äiti saa tietää oman äidin sairastumisesta muistisairauteen, jonka vuoksi äiti on yhteydessä ikäihmisten palveluihin saadakseen äidilleen kotipalvelua, koska omaishoidontuelle äiti ei voi jäädä hoitamaan omaa äitiään. Mikäli isä olisi töissä, tämä olisi mahdollista. Sosiaalihuolto järjestää äidinäidille ikäihmisten kotipalvelua ja seuraa äidin sairauden etenemistä. Tämä tukee äidin jaksamista arjessaan.

300 vuorokautta isän sairauspäivärahakautta on tullut täyteen. Isän pitäisi ilmoittaa itsensä työttömäksi työnhakijaksi ja vastaanottaa työtä. Isä ei kykene vastaanottamaan työtä. Työllisyydenhoidon palveluissa isä ohjataan jälleen sosiaalihuollon ammattihenkilölle. Isän tilanne ymmärretään, ja isä voi saada työttömyyskorvausta, mutta perheen talous romahtaa. Perhe ohjataan aikuissosiaalityöhön hakemaan erityislainsäädännön perusteella ehkäisevää tai täydentävää toimeentulotukea. Ensin tarvitaan Kelalta päätös toimeentulotuesta. Aikuissosiaalityö tukee, mutta tietyin kriteerein. Aikuissosiaalityö pyytää yhteistyöhön perhesosiaalityön, jotta turvataan lapsille riittävä huolenpito ja turvallinen kasvuympäristö. Perhesosiaalityö aloittaa palvelutarpeen arvioinnin. Lapsia voidaan tukea harrastusmaksujen osalta, jotta lasten arjessa on pysyvyyttä.

Yllättävä elämäntapahtuma voi ajaa jokaisen tarvitsemaan sosiaalipalveluita, ne ovat siis aivan tavallisia arjen turvaamiseen kehitettyjä palveluita. Lastensuojelu on jo asia erikseen. Sosiaalipalveluita tarvitsemme jokainen jossain kohtaa elämässämme. Ei ole yhdentekevää, kuka niistä päättää tulevassa hallintomallissa. Mieti kenelle äänesi annat, ja tärkeää on äänestää.

Kirjoitettu 6.1.2022

FL – 5.1.mielipiteet; Humppilassa oikaisuvaatimus – Seudullisissa paikkaneuvotteluissa sovitusta on pidettävä kiinni!

Humppilan perussuomalaiset pärjäsivät hienosti kesän kuntavaaleissa saaden 3 valtuustopaikkaa, 3 ensikertalaista siis. Pitkin syksyä olemme joutuneet ”taistelemaan” ylikunnallisista luottamuspaikoistamme, jotka valittiin vaalien jälkeen Forssan kaupungintalolla seudullisissa paikkaneuvotteluissa.

Jo ensimmäinen valtuuston kokous meni meidän kantilta ”ohi”, koska emme osanneet heti reagoida, valtuuston valitessa FSHKY:n yhtymäkokousedustajia. Mukana valituissa ei ollutkaan perussuomalaista. Osasimme kyllä kysyä asiaa, mutta meille sanottiin, että se valitaan myöhemmin. Yhtymäkokoukseen ollaan kyllä jo monasti valittu 3 henkilöä, mutta ne ovat valittu pienen piirin keskuudessa, kunnioittamatta paikkaneuvotteluista saatua tulosta. Perussuomalaisille kuuluvaa paikkaa ei ole valittu edelleenkään. Olemme tehneet virheellisistä päätöksistä aikaisemminkin oikaisuvaatimusta ja eriäviä mielipiteitä, mutta ne ovat ilman sen suurempaa keskustelua sivuutettu.

Olen maininnut valtuustokollegoilleni jo marraskuun aikana, että teemme asiasta julkisen, jos Humppilassa ei kunnioiteta, mitä neuvotteluissa ollaan sovittu. Ennen joulua Humppilan kunnanhallitus kokoontui ja siellä saimme taaksemme jo hallituksen puheenjohtajankin tekemään eriävän mielipiteen. Se ei kuitenkaan riittänyt, joten teimme jälleen oikaisuvaatimuksen. Lähetimme sen 28.12.2021 Humppilan kunnan kirjaamoon ja se tulee seuraavaan hallituksen kokouksen käsittelyyn, sekä sen myötä myös äänestäjille julkiseen tietoon. Humppilan hallitus kokoontunee seuraavan kerran tammikuun kolmannella viikolla.

Näemme tämän jo ikävänä väsytystaktiikkana Humppilan kunnan perussuomalaisia äänestäjiäkin kohtaan. Emme ole lainkaan tyytyväisiä siihen, että päättäjien energiat menee ihan epäolennaiseen. Kuntaa ja kuntalaisia tässä palvellaan, ei se toisiamme kiusaamalla paremmaksi muuta. Sitä emme tiedä, että ovatko ohjeet olleet epäselvät ja siksi tilanne on tämä?

Mutta yhtä kaikki, me perussuomalaiset ja kuntalaiset olemme olleet tässä syrjimisessä kärsijöinä. Tämän kyseisen paikan torppaaminen ei ole todellakaan ainoa asia, mitä olemme joutuneet ihmettelemään Humppilassa. Minun Lounais-Hämeen koulutuskuntayhtymän tarkastuslautakunnan varapuheenjohtajan paikan myös menetin, koska siitä ei Humppilassa päätetty missään vaiheessa. Jäsenyyden säilytimme pienen ulkopuolisen tahon väännön kautta. Päätin valtuustoryhmämme puheenjohtajana, että on aika luoda julkinen paine asialle ja saada päätökset vihdoinkin kunnioittamaan äänestäjien tahtoa, vaikka se ei muita puolueita miellyttäisikään

Kunnioittavasti

Kirjoitettu 27.12.2021

FL – 20.12.mielipiteet; Mielenterveystyö tulevaisuudessa? Väestön Mielenterveydestä huolehtiminen tuottaa hyvinvointia eri tasoilla, niin henkistä kuin taloudellista pääomaa

Mielenterveyden ongelmat ovat olleet selkeästi kasvussa. Varsinkin nyt korona-aikana voimme lukea lehdistä, kuinka esimerkiksi nuoriso voi pahoin ja osastot ovat täynnä, hoitoon pääseminen on haasteellista ja vaikeaa. Hoitotakuu ei täyty.

Mielenterveyden asioita voidaan tarkastella niin yhteiskunnalliselta kuin yksilön, asiakkaan, perheen, työntekijän, työyhteisön sekä organisaation näkökulmasta. Mistä määrärahoja, että saisimme ennaltaehkäisyyn, varhaiseen puuttumiseen, niin lasten, nuorten sekä työikäisten kohdalla, unohtamatta eläkeikäisiä. Yhteiskunnallisella tasolla se on poliittista, päättäjille pitäisi saada tutkittua tietoa mielenterveydestä sekä sen vaikutuksista niin yksilö- kuin yhteisötasolla.

Määrärahojen oikea kohdentaminen sekä varhainen puuttuminen toisi säästöjä, osastohoidot tulevat huomattavasti kalliimmaksi kuin esimerkiksi avohuollon tukitoimet. (Kansallinen mielenterveysstrategia ja itsemurhien ehkäisyohjelma vuosille 2020–2030)

Yhteistyö eri sektoreiden, niin perusterveyden-, sosiaali-, kouluterveydenhuollon kuin kolmannen sektorin kesken on tärkeää. Mielenterveys muuttuu, asiakkaan kokonaisvaltainen hoito sekä yhteistyö muiden sektoreiden kanssa korostuu. Somaattiselle puolelle pitäisi enemmän tuottaa mielenterveyden osaajia, koska tutkimusten (Mielenterveysstrategia) mukaan mielenterveysasiakkailla on enemmän myös somaattisia sairauksia ja vaivoja. Sama koskee myös työterveyshuoltoa, yhteistyö mielenterveyden ammattilaisten kanssa pitäisi olla joustavaa ja kehittävää.

Mielenterveyden johtamisessa pitäisi olla laaja-alaista, moniyhteistyöverkon luomista sekä tämän ajan tasalla pitämistä, on se sitten kysymys yhteistyöstä sosiaalitoimen tai kolmannen sektorin palveluiden tuottajien kanssa. Ajankohtaiseen, näyttöön perustuvan tiedon jalkauttaminen työyhteisöön sekä työntekijöille luo myös välittämisen, uudistumisen ilmapiirin sekä kulttuurin. Työorganisaation sekä johtamisen uudet näkökulmat, yhteistyössä työntekijöiden kanssa saa aikaiseksi uudistuvaa palvelumuotoilua. Tämä kasvattaa työntekijöiden motivointia sekä nostaa palveluiden laatua, hoidon jatkuvuutta.

Hyvän työorganisaation ja työyhteisön merkitys työntekijälle on suuri. Salliva sekä kannustava työkulttuuri antaa luovuudelle valtaa jopa ideointiin sekä työn kehittämiseen, joka palvelee myös asiakasta. Hyvinvoiva ja jaksava työntekijä on avain moneen asiaan, joka heijastuu koko työyhteisöön, organisaatioon sekä pääasiaan eli asiakkaaseen. Toisaalta tätä voisi kutsua positiiviseksi noidankehäksi, kaikki vaikuttaa kaikkeen.

Kun ajattelee asiaa kokonaisvaltaisesti, väestön mielenterveydestä huolehtiminen sekä tukeminen on kuin sijoitus pankkiin, se tuottaa hyvinvointia eri tasoilla, niin henkistä kuin taloudellista pääomaa.

Kirjoitettu 16.12.2021

FL – 14.12. mielipiteet; Jokioisten uuden torialueen suunnitelma on hyvä ja kannatettava, mutta sijainti yksinkertaisesti väärä

Jokioisten kunnan tulevassa valtuustossa 16.12 päätetään torialueen investointirahoista. Alueelle on suunniteltu myyntipaikkoja, esiintymislava, kioski, wc ja noin 25 auton parkkipaikka. Investointikustannus on n. 460 000 €. Kun huomioon otetaan vielä Jokioisten historian neliöhinnaltaan kallein tontti (Vessentori), niin kustannus on n. 700 000 €. Näin suuri investointi pitää huolella valmistella ja tähän valmisteluun perussuomalaiset haluaisivat lisää aikaa.

Suurin huolemme on, mistä alueelle löytyy käyttäjiä. Suunnitelma on hyvä ja kannatettava, mutta sijainti kaikkien katseilta suojassa yksinkertaisesti väärä. Jos kuntaan halutaan rakentaa “käyntikortti” ja tapahtuma-alue, niin sen tulisi olla siellä, missä ihmisiä liikkuu eli Keskuskadun varrella. Suunnitellun alueen vieressä ei ole aktiviteetteja tai palveluita, jotka kuntalaisia paikalle toisi. Myöskään kaupallisia toimijoita tai edes poliittisia ryhmiä ei kiinnosta alue, jossa ei ole ohikulkuliikennettä.

Pitäisi myös etukäteen selvittää, mistä alueelle löytyisi kunnan ulkopuoliset toimijat ja tapahtumien järjestäjät, jotta voitaisiin edes teoriassa varmistua alueen elinvoimaisuudesta. Haavemaailmassa eläen näin suurta investointia ei pidä tehdä.

Suuremmille tapahtumille alue on auttamattomasti liian pieni ja ahdas. Lisäksi meillä on jo olemassa erilaisiin tapahtumiin soveltuva hieno ja kaunis Tietotalon alue, jonka sisätiloissa ja pihapiirissä on isolla rahalla tehdyt samat palvelut jo olemassa. Herääkin kysymys: Kannattaako investoida samanlaiseen kannattamattomaan infraan uudelleen?

Suunnitellulla alueella on tälläkin hetkellä parkkipaikka, jossa harvoin on autoja parkissa. Onko järkevää rakentaa uusi käyttämätön parkkipaikka vai pitäisikö alueesta tehdä puistokatutyyppinen, liikenteestä vapaa kuntalaisten olohuone suihkualtaineen ja istutuksineen. Se rauhoittaisi keskustaa ja oikeasti palvelisi alueen nykyisiä ja tulevia suunniteltujen senioritalojen asukkaita.

Emme ole tyrmäämässä alueen kehittämistä, mutta haluaisimme suunnitteluun ja kuntalaisten aitoon osallistamiseen lisää aikaa ennen kallista investointia. Vähäisellä käytöllä oleva Tietotalo tuottaa tappiota 200 000 €/vuosi ja haluamme, ettei kuntaan tehtäisi uusia investointeja, joista aika on ajanut jo rakennettaessa ohi.

Asiaa käsitelleestä lehtijutusta (FL 11.12.) sai kuvan, että sen käsittely olisi ollut riitaisaa tai jotenkin epäasiallista. Jotta väärinkäsityksiä asiasta ei jäisi, haluamme todeta, että uuden kunnanjohtajan myötä avoimuus asioiden käsittelyssä on merkittävästi lisääntynyt ja olemme erittäin tyytyväisiä kunnanjohtajan työhön. Jokioisilla saa olla asioista eri mieltä ja niistä on aina pystytty keskustelemaan hyvässä hengessä.

Valtuuston tekemään päätökseen pitää kaikkien tyytyä, jättää pulinat pois ja päästä mahdollisesta “tappiosta” yli. Asioihin pitää vaikuttaa ennen päätöksentekoa eikä valittaa jälkikäteen. Kaikessa päätöksenteossa pitää muistaa, että keskiössä on aina kuntalaisen etu ja kunnan varoja pitää käyttää harkiten.

Kirjoitettu 16.12.2021

FL – 12.12. mielipiteet; Mikä on koronapassin tarkoitus? Forssan kaupunki otti passin käyttöön helppona vaihtoehtona

Forssan kaupunki otti palveluissaan koronapassin käyttöön AVI:n asettaessa vaihtoehdot rajoittaa kävijämäärää, tehdä järjestelyjä turvallisen asioinnin takaamiseksi tai ottaa koronapassi käyttöön. Turvavälien ja muiden toimien järjestäminen olisi varmasti jossakin määrin ollut mahdollista esimerkiksi Vesihelmessä erottamalla uimaosaston ja kuntosalin erilleen. Pukukoppejakin riittäisi tähän toimintaan. Koronapassi taisi vaan olla liian helppo vaihtoehto.

Tämän kaltaiset ratkaisut tuskastuttavat osaa forssalaisista. Kun sitä luulisi veronmaksajana automaattisesti olevan oikeutettu kaupungin palveluihin kuten muutkin, mutta ilman koronapassia et olekaan.

Tähän mennessä näiden nykyisten rajoitusten ja koronapassin tarkoitusperä jää hieman epäselväksi. Rokotepassin käyttöönottamalla toimintaa voi jatkaa normaalisti ja sen oletetaan olevan turvallista. Se ei kuitenkaan näy tartuntaluvuissa, vaikka on jo pitkään menty nykyisillä rajoituksilla ravintoloiden osalta. Eikö ravintolat sittenkään olleet ne tartunnan lähteet? Nyt oli vielä pakko vetää liikunta ja muu vapaa-aika mahdollisuuksien mukaan tähän rajoitussirkukseen. Missä vaiheessa tälle touhulle tulee stoppi?

Jos oikeasti valtion päätavoite olisi tartuntojen määrän laskeminen, niin se rajoittaisi tapahtumia kaikilta eikä vain osalta, sillä rokote ei edelleenkään estä tartuntojen leviämistä. Tämän on moni jo huomannutkin paitsi hallituksen porukka, joka pääministerin johdolla viis veisaa koronasta.

Nykyiset toimet viittaavat enemmänkin siihen, että tavoite on painostaa ihmisiä vain ottamaan rokote. Näin moni varmasti toimiikin syrjäytymisen pelon takia. Herääkin kysymys, että miksi näin toimitaan. En usko villeimpiin salaliittoihin, mutta kyllä tämä toiminta mietityttää.

Kirjoitettu 11.12.2021

FL – 10.12. mielipiteet; Lapsiystävällinen kouluverkkoratkaisu – Talsoilan koulu jatkakoon ja suljetaan Keskuskoulu vaiheittain

Talsoilassa on pääosin 2-sarjaiset luokat, joten se kestää hyvin lapsien vähenemisen vielä vuosia. Keskurin yläasteen on kerrottu mahtuvan Akvarelliin 2030-luvulla. Keskurille suunnitellaan nyt jo yhdysluokkia, kun lapsia niin vähän ja pienet ryhmät ovat kalliita ylläpitää.

Talsoilan kulut oppilasta kohden ovat varsin kohtuulliset ja pienemmät, kun esim. Keskurin. Selvitysten mukaan lapsimäärät vähenevät juuri Talsoilan alueella, joten siellä opetusryhmät vähenevät sitä mukaa, kun väki vähenee tuoden säästöä, mutta säilyttää silti pedagogisesti ja taloudellisesti järkevät ryhmäkoot.

Talsoilan koulun sulkemalla on kerrottu saavutettavan opetusryhmien supistamisella 300 000 e säästö ja 30 000 e säästöt itse koulurakennuksen ylläpitokuluista. Näin toimien opetusryhmien supistaminen tarkoittaisi Talsoilan koululuokkien pilkkomista useisiin eri kouluihin.

Keskuri on lähellä uutta Akvarellia. Jos joku koulu pitää sulkea, niin suljetaan meille kallein koulu, eli keskuri sitten jos joskus pakko on joku sulkea ja tehdään se ala-asteen osalta vaiheittain alkaen 6 vuotta, ennen kun Keskurilta siirtyy yläaste Akvarelliin. Näin yhdenkään luokan ei tarvitse hajota kesken koulun, yksikään oppilas ei joudu eroon koulukavereistaan kesken koulun, kun uudet ekaluokkalaiset aloittavat uudessa koulussa, sitten kun tiedetään, milloin Keskurin yläaste siirtyy Akvarelliin.

Keskurilla aloittaneet kävisivät koulunsa siellä loppuun. Ennusteiden heittäessä jäisi optio, jos lapsimäärät äkisti nousisi, niin Keskuria voisi vielä alkaa täyttää uudelleen. Keskurin ”seinistä” 40 000 e vuosittaiset ylläpitokulut juoksee joka tapauksessa niin kauan, kun yläaste siellä on.

Kirjoitettu 19.11.2021

Yhteisaloite marraskuu 2021 eteni jokaisessa kunnassa

Yhteisaloite yömajasta nopealla aikataululla ja turvakodin perustamisesta on luettu Humpilassa 10.11. Pekka Niinikosken, Ypäjällä 11.11. Markku Heikkilän, Forssassa 15.11. Otto Eriksson ja Jokioisilla 18.11. Rami Lehtinen toimesta. Aloitteen allekirjoittajina on Forssan seudun Perussuomalaiset valtuustoryhmät, sekä joissakin kunnissa myös muista ryhmistä valtuutettuja.

Forssan seudun Perussuomalaiset ry on esittänyt huolensa joka kuntaan, ettei välillisesti ja suoraan asunnottomia voida millään tavalla tilastoida nykymuotoisessa palvelussa. Tarkkaa tilastointia kun ei ole, ei kohdennettua resursointia myöskään ole. Tämä tieto on saatu suoraan kentältä ja pyritty vahvistamaan eri tietokannoista. Tietokannoissa on ara.fi 2020 selvityksessä Forssa on ainoa, joka mainitaan ja siinä mainitaan lukuna 24 henkilöä suoraan asunnottomaksi. Muiden seutukunnan lukuja ei ole ja välillisesti asunnottomista ei ole tietoa.

Tietyn tyyppisissä tilanteissa avun tarpeessa oleva henkilö voidaan sijoittaa osastolle ja päihteettömyyteen sitoutuvalle on mahdollisuus päästä Kaarnakotiin, jos siellä on tilaa. Kaikki ei valitettavasti tähän pysty sitoutumaan, vaan tarvitsisivat toisenlaista hoitoa asumisen tukemisen lisäksi. A-Klinkka ja psykiatrian puoli toimivat erillisinä yksikköinä Forssan seudulla, josta syntyy omat hyvä ja huonot puolet asiakkaan hoidon ja tuen tarpeen kannalta.

Mutta oikeus turvaan on jokaisella, siitä ei päästä yli. Tämä perusoikeus on kirjattu Suomen perustuslakiin (731/1999) 7 §:ään ja 22 §:ssä säädetään, että julkisen vallan on turvattava perusoikeuksien ja ihmisoikeuksien toteutuminen. Perustuslaki, joka ihmisoikeuksien suhteen nojaa Euroopan unionista tehdyn sopimuksen (SEU) 2 artiklaan: unionin arvot – ”Ihmisarvon kunnioittaminen, vapaus, kansanvalta, tasa-arvo, oikeusvaltio ja ihmisoikeuksien kunnioittaminen, vähemmistöihin kuuluvien oikeudet mukaan luettuina”. Tähän perustuu yömaja, mutta myös turvakodin perustamisen aloite.

Turvakodin suhteen Forssan seudun Perussuomalaiset ry aloitteessaan esittää, että turvakodin perustamista, ja vähintään ns.kriisipaikkaa tai kriisijärjestelyjen muodostattamista kuntayhteistyöllä. Tämä mahdollistaisi myös Hämeenlinnan turvakodin kanssa yhteistyössä etäpisteen perustamisen seutukunnalle.

Turvakodin perustaminen on THL:n alaista toimintaa ja se vaatii tietyn asukaspohjan. Forssa tai seutukunnat yksin ei riitä, mutta seutukuntana riittäisi ja vaikka hankerahoitusta ei ilmeisesti ensi vuodella olla avaamassa, asia ei katoa mihinkään. Päinvastoin.

Aloitteen kirjoittaja Pirita I.Hipp-Koskenoja /Forssan Forssan Perussuomalaiset ry:n hallitus / Forssan, Jokioisten, Ypäjän ja Humppilan Perussuomalaiset valtuustoryhmät

Kirjoitettu 15.11.2021

FL – mielipiteet 6.11.202; Monipuolinen lounas on kaikkien etu – Miksi Forssan kouluissa pitää olla erillinen kasvisruokapäivä, kun jokaisena päivänä on tarjolla kasvislounasvaihtoehto?

Kasvisruokapäivä on aiheuttanut närkästystä Forssan kouluissa ja sitä on perusteltu valtion kouluruokasuosituksilla. Valtion kouluruokasuosituksessa kuitenkin sanotaan, että kasvisruokapäivää suositellaan, jos kouluissa ei muuten ole tarjolla kasvisruokavaihtoehtoa.

Forssan kouluissa kuitenkin on jokaisena päivänä tarjolla lounas ja kasvislounas, joten en itse ainakaan ymmärrä erillistä kasvisruokapäivää, eikä ymmärrä moni muukaan.

Meillä on mahdollisuus tuottaa punaista lihaa, kanaa tai kalaa sisältävä lounas sekä kasvislounas, niin minkä takia emme tee näin joka päivä? Kasvisruokapäivä johtaa siihen, että osa oppilaista jättää varmasti syömättä kokonaan. Monelle oppilaalle koulupäivät ovat pitkiä, joten ruokailun väliin jättäminen ei mitenkään tue heidän jaksamistaan ja sitä kautta oppimista.

Peruskoulussa ei ole edes mahdollisuutta poistua syömään muualle, kun koulun piha-alueelta ei saa poistua kesken koulupäivän, joten onnea opettajille nälkäkiukkuisten oppilaiden kanssa.

Kirjoitettu 9.11.2021

FL ei julkaise – Mielipiteet; Norsu pöydälle

Konosen kirjoitukseen 16.10. pari huomautusta. Valtamedia on vallan subventoima sylikoira, joka varoo puremasta ruokkivaa kättä. Valtamedian toimittajan tehtäväksi jää tukea vallalla olevia käsityksiä vaikkapa maahanmuutosta ja sen toivotuista seurauksista. Huonot seuraamukset kerrotaankin vain netin vaihtoehtomedioissa.

 

Hannu Salama oli viimeinen kristinuskon Jumalan pilkasta tuomittu suomalainen. Sen jälkeen Jeesus ja Jumala olivatkin vapaata riistaa kyllästymiseen asti. Kun korkean syntyvyyden muslimimaat alkoivat purkaa väestöään Eurooppaan, tuli uudesta vähemmistöstä, sen jumalasta ja profeetasta äkkiä lain erityisesti suojelema kohde. Tähän vaikutti muslimien väkivaltainen primitiivireaktio, kun he katsovat Muhammedin tulleen loukatuksi. Ei kuitenkaan ole ketään toista historian henkilöä, joka vielä nykyään vaikuttaisi yhtä kielteisesti mm. naisten, tyttöjen ja vaikkapa sukupuolivähemmistöjen asemaan kuin Muhammed. Euroopan ja Suomen hiljentäminen väkivallan uhan alla, ei lupaa hyvää jälkeläisillemme, jotka elävät maailman nopeimmin lisääntyvän poliittisuskonnollisen ideologian keskellä.

 

Vasemmiston kirkkoon ja sen edustajiin kohdistama kritiikki ja pilkka on vaihtunut kunnioittavaan hiljaisuuteen islamin edessä. Juicella on tähänkin sopiva värssy, jonka kolmas säkeistö kuvaa tilannetta hyvin: “Kun Allah saapuu kaupunkiin, hän ensin soluttautuu Vihreisiin. Ja pariin demariin, … “.

 

Timo Helin

Forssa

 

Kirjoitettu 31.10.2021

Syyskokouksen 2021 satoa

Forssan seudun perussuomalaiset ry:n syyskokouksessa 2021 Pia Kuparinen luopui puheenjohtajuudestaan ja yhdistyksen puheenjohtajaksi seuraavalle kalenterikaudelle valittiin Tea Jaakkola. Paljon onnea!
Neljän kunnan valtuustoryhmät olivat päättäneet kukittaa kiitokseksi kaikesta tehdystä työstä yhdistyksen hyväksi puheenjohtajuudesta luopuvan Pia Kuparisen, sekä vaalipäälikkönä kuntavaaleissa toimineen, varapuheenjohtajan /taloudenhoitajan ja yhdistyksemme yhden perustajajäsenen Sami Mattilan. Kumpikin jatkaa yhdistyksen voimavaroissa erilaisissa luottamustehtävissä ja auttaen uusia ihmisiä uusissa tehtävissään, mutta nyt Kiitos!
Lisäksi jäsenistö valitsi myös uuden hallituksen, jonka kokoonpano on 2022 alkaen seuraavanlainen:

Forssa

Sami Mattila, varalla Tero Ahtola
Pirita Hipp-Koskenoja, varalla Päivi Honkala
Otto Eriksson, varalla Kari Suoranta
Pia Kuparinen, varalla Anu Sarin

Humppila

Tuomo Haaksi, varalla Esko Järvinen
Marcia Partanen, varalla Pekka Niinikoski
Jukka Lintukangas varalla Tea Uusimäki

Jokioinen

Petri Into, varalla Kristian Ahonen
Rami Lehtinen, varalla Sami Aaltonen

Ypäjä

Voitto Davidsson, varalla Markku Heikkilä
Onnea uudelle hallitukselle!
Ennen syyskokousta hallituksen kokouksessa saatiin hyväksyä uusia jäseniä useampi jälleen kerran ja tästä syystä Perususomalaisten Hämeen piiri ry:n kevät- ja syyskokoukseen saatiin ensimmäisen kerran valita sallittu maksimimäärä edustajia, varajäsenineen.
Yhdistyksen jäsenmäärä on hyvässä nousussa joka kunnassa ja tämä on vain positiivinen asia seutukunnallisen yhteistyön suhteen. Olemmehan aluevaaleissa, jotka järjestetään ensimmäisen kerran 23.1.2022 – Tervetuloa mukaan vaikuttamaan!
Terveisin
Forssan seudun Perussuomalaiset ry:n hallitus 2021
Kirjoitettu 19.10.2021

FL -mielipiteet 13.10.2021; Oikeus ja kohtuus – Kiihottamissyytteitä ja tuomiota jaetaan lähinnä tekijän eikä teon mukaan

Olaus Petrin 1500- luvulla kokoamat tuomarin ohjeet löytyvät edelleen lakikirjojen, myös Suomen Laki -teoksen, alkusivuilta. Tunnetuin näistä ohjeista kuuluu: “mikä ei ole oikeus ja kohtuus ei voi olla lakikaan”. Suomalaiset ovat tunnetusti rehellistä ja lainkuuliaista kansaa ja lait ovat yleisesti ottaen selvärajaisia. Poikkeuksen tekee perustuslaki, jota tarvittaessa tulkitsee eduskunnan perustuslakivaliokunta. Ja tietenkin viime aikoinakin paljon huomiota saanut rikoslain pykälä kiihottamisesta kansanryhmää vastaan.

Oikeus ja kohtuus jäävät tämän lain kohdalla nostettujen syytteiden ja tuomioiden perusteella toteutumatta. Syytteitä ja tuomiota jaetaan lähinnä tekijän eikä teon mukaan. Lisäksi on mahdotonta tietää, onko tänään sanottu tai kirjoitettu kulloisenkin poliittisen ilmapiirin ja syyttäjän mielivallan mukaan laitonta useiden vuosien päästä. Muiden muassa Päivi Räsänen ja Jussi Halla-aho ovat tällaisen vainon kohteiksi joutuneet.

Perussuomalainen kansanedustaja, Sebastian Tynkkynen, tuomittiin käräjäoikeudessa viime viikon maanantaina tämän lainkohdan nojalla. Tuomio ei ole lainvoimainen, valitus hovioikeuteen on tehty.

Vaikka syyttäjä ja oikeus toisin tulkitsi, ei Tynkkynen edes ollut kirjoittanut tekstejä, joihin perustuen hänet tuomittiin. Hän oli julkaissut sanatarkasti kansalaisilta saamaansa palautetta, ihmisten huolta turvallisuuteensa kohdistuvasta uhasta maahanmuuttajien taholta. Huoli oli ja on aiheellinen, erityisesti Oulussa suurta kärsimystä aiheuttaneiden turvapaikanhakijoista koostuneiden seksuaalirikollisten takia. Myös tuoreet, julkaistut tutkimukset kertovat karua kieltään: 38% raiskausrikoksista epäillyistä oli ulkomaan kansalaisia, tähän päälle vielä jo kansalaisuuden saaneet.

STT uutisoi tuomiosta joko laiskuuttaan tai tarkoitushakuisesti näin: “Tynkkynen kirjoitti, että meidän pitää sanoa tytöille koulussa ettei saa katsoa silmiin tai pukeutua minihameeseen, koska se on toisessa kulttuurissa lupa raiskata”. Tämä on esimerkki lauseesta, joka oli irrotettu kansalaisen kirjoittamasta viestistä. Jokainen järjellä varustettu ymmärtää, että tuokin lause on osa tekstiä, jossa nimenomaan kritisoidaan tuota tiedostavamman kansanosan tarjoamaa ratkaisumallia maahanmuuton aiheuttamaan ongelmaan. Muu media, myös Forssan Lehti, julkaisi kyseisen STT:n myöntämän virheen sellaisenaan. Journalismi ja asioihin perehtyminen ei tätä aihetta käsitellessä ole kovin suuressa huudossa.

Kun keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja todistettavasti ja tallennetusti puhui turvapaikanhakijoista “loisivina elintasosurffareina” katsottiin, ettei syytä rikosepäilyyn ole ja tutkinta raukesi. Liekö syynä se, ettei kukaan kiihottunut riittävästi loisien puolesta vaikka niitä verrattiin turvapaikanhakijoihin, vai se että tekijä oli vallassa olevan puolueen edustaja. Sananvapaus kuitenkin näyttää tämänkin esimerkin valossa olevan riippuvainen sanojasta. Tällaisesta syyttäjä- ja oikeuskäytännöstä tulevat aivan muunlaiset valtiot mieleen.

Ugandan diktaattori Idi Amin sanoi 70-luvulla sananvapaudesta:” Takaan jokaiselle sanomisen vapauden, mutta en voi taata vapautta sanomisen jälkeen”. Näin tuntuu valtakunnansyyttäjän, Raija Toiviaisen johdolla olevan myös 2020-luvun Suomessa.

Kauas on Olaus Petrin ajoista tultu.

Kirjoitettu 13.10.2021

Valtuustoryhmien tiedoite luottamustehtävistä

Forssan seudun Perussuomalaiset ry:n neljän kunnan valtuustoryhmien neuvottelut ovat tuottaneet seuraavanlaisia tuloksia.

Humppilan valtuustoryhmä

Pj Jukka Lintukangas, Vpj Tuomo Haaksi

Muut jäsenet; edellä mainitut, sekä Pekka Niinikoski, Mika Paavilainen, Esko Järvinen, Ari Valta. Marcia Partanen, Esa Takala ja Tea Uusimäki

Vahvistetut luottamustehtävät

Kunnanhallitus: Tuomo Haaksi, varalla Jukka Lintukangas

Valtuuston vaalilautakunta: Jukka Lintukangas, varalla Tuomo Haaksi

Sivistyslautakunta: Marcia Partanen, varalla Pekka Niinikoski

Tekninen lautakunta: Mika Paavilainen, varalla Pekka Niinikoski

Elämänlaatulautakunta: Tuomo Haaksi, varalla Jukka Lintukangas

Tarkastuslautakunta: Mika Paavilainen Pj., varalla Pekka Niinikoski

Keskusvaalilautakunta: Ari Valta

FSHKY yhtymäkokouksen hallitus: Tuomo Haaksi, varalla Jukka Lintukangas

Kiinteistötoimitusten uskotut miehet: Tea Uusimäki

Jokioisten valtuustoryhmä

Pj Rami Lehtinen, Vpj Petri Into

Muut jäsenet; edellä mainitut, sekä Sami Aaltonen, Kristian Ahonen ja Mira Kulmala-Sjöman, Kari Pekkonen, Keijo Lumme, Kirsi Pajunen, Maritza Heino ja Juha Ilola

Vahvistetut luottamustehtävät

Kunnanhallitus: Rami Lehtinen, varalla Aaltonen Sami, sekä Petri Into, varalla Ahonen Kristian

Valtuuston vaalilautakunnan jäsen: Aaltonen Sami, varahenkilönä Ahonen Kristian

Keskusvaalilautakunnan jäsen: Aaltonen Sami, varalla Ilola Juha

Tarkastuslautakunta: Maritza Heino, varalla Keijo Lumme

Henkilöstölautakunta: Mira Kulmala-Sjöman (pj), varalla Suvi Mäkelä

Koulutus lautakunta: Maritza Heino, varalla Kirsi Pajunen

Vapaa-ajan lautakunta: Keijo Lumme, varalla Kristian Ahonen

Tekninen lautakunta: Sami Aaltonen, varalla Kari Pekkonen

Teknisen lautakunnan lupajaosto: Mira Kulmana-Sjöman, varalla Maritza Heino

Kiinteistötoimitusten uskottu mies: Mira Kulmala-Sjöman

Pelastuslautakunta: Rami Lehtinen

Forssan valtuustoryhmä

Pj Sami Mattila, varalla Tero Ahtola

Muut jäsenet; edellä mainitut, sekä Kuparinen Pia, Suoranta Kari, Otto Eriksson, Helin Timo, Sarin Mika ja Anu, Aarrelinna Mika, Aila Lahtinen, Luostarinen Matti

Vahvistetut luottamustehtävät

Kunnanhallitus: Pia Kuparinen, varalla Sarin Anu

Valtuuston III vpj.: Sami Mattila

Valtuuston vaalilautakunta: Helin Timo, varalla Otto Eriksson

Tarkastuslautakunta: Pirita Hipp-Koskenoja

Sivistys- ja tulevaisuuslautakunta: Sami Mattila, varalla Tero Ahtola, sekä Anu Sarin, varalla Tea Jaakkola

Yhdyskuntalautakunta: Aarrelinna Mika, varalla Jokela Jyrki

Vesihuoltoliikelaitos: Jokela Jyrki, varalla Suoranta Kari

Kiinteistötoimitusten uskottu mies: Tea Jaakkola

Pelastuslautakunta: Mika Sarin henkilökohtaiseksi varajäseneksi Rami Lehtiselle (Jokioinen)

Maakuntaliiton kuntayhtymä: Mattila Sami, varalla Aarrelinna Mika

Hämeen maakuntavaltuusto: Sami Mattila (PS ryhmän johtajaksi), varalla Tero Ahtola

Hämeen maakuntaliiton tarkastuslautakunta: Tero Ahtola henkilökohtaiseksi varajäseneksi Samuli Vesioja (Janakkala)

Ypäjän valtuustoryhmä

Pj Vähänen Jari, vpj Markku Heikkilä

Muut jäsenet; edellä mainitut, sekä Davidsson Voitto

Vahvistetut luottamustehtävät

Valtuuston II vpj.: Jari Vähänen

Valtuuston vaalilautakunta: varajäsenenä Jari Vähänen

Teknisen lupajaosto: Voitto Davidsson, varalla Markku Heikkilä

Lounais-Hämeen jätehuoltolaitos: Markku Heikkilä

Kanta-hämeen käräjäoikeuden lautamies: Voitto Davidsson

Hämeen poliisien neuvottelukunnan jäsen: Voitto Davidsson, varalla Markku Heikkilä

 

Yhdistys toivottaa menestystä ja sujuvaa kautta kaikille!

Kirjoitettu 8.10.2021

FL ei julkaise – mielipiteet; Pelko määrää

Yle on yllättäen kertonut, että “ulkomaalaiset” ovat huomattavan yliedustettuina maassamme tehdyissä raiskauksissa. Syyksi tarjotaan ruotsalaiseen tapaan sosioekonomista huono-osaisuutta, kotoutusteollisuutemme alisuoriutumista ja viimeksi (uutiset 1.10.) mielenterveyden ongelmia. Vain rasistisuutemme jäi mainitsematta. Ei kuitenkaan tarvita Sherlock Holmesia tai Sebastian Tynkkystä etsimään todistusaineistosta tekijää, joka yhdistää useimmat väkivallan tekijät: kasvatus ideologiaan, joka alistaa naisia ja opettaa vihaa toisuskoisia, etenkin juutalaisia ja kristittyjä kohtaan.

 

Mielestäni osuvimman kuvan Jyllands-Postenin Muhammed-pilakuvakilpailussa 2005 piirsi Kurt Westergaard. Hänen piirroksessaan on parrakas vihainen mies turbaani päässään ja turbaanissa pommi, jonka sytytyslanka palaa. Muhammedin islamin jättämä perintö pelkistettynä ja niin vaikuttavana, että Westergaard joutui elämään loppuelämänsä ympärivuorokautisessa poliisivartioinnissa. Kuvaavaa länsimaiden tilalle onkin, että “meillä islamin kritisoijat elävät poliisivalvonnassa ja jihadistit kulkevat vapaana” (Hamed Abdel-Samad, Saksan poliisin suojeluksessa). Niinpä Westergaard haudattiin heinäkuussa salaiseen paikkaan Tanskassa, jotta vältyttiin muslimien kostoiskuilta hautausmaalla.

 

Euroopalla ja Suomella on erinomaiset edellytykset ostaa ehkä taas uusi rauhallinen päivä tukkimalla omien islamkriitikkojen suut lain nimissä ja siirtämällä ongelmien syiden selvitys seuraaville sukupolville. Se saattaa tosin olla vaikeampaa, kun jälkeläisemme ovat vähemmistönä entisissä kotimaissaan. Muslimien omien lähteiden mukaan 50-vuotias Muhammed meni naimisiin 6-vuotiaan Aishan kanssa. EU-ihmisoikeustuomioistuimen mukaan (2018, Sabaditsch-Wolff) pedofiliasta puhuminen tässä yhteydessä on sakon paikka. Muslimien pyhät tunteet ovat nyt Euroopan erityissuojeluksessa. Elämme islamin jumalanpilkkalain alla. 1400 vuotta sitten elänyt menestyksekkään terrorismin aloittaja jatkaa voittokulkuaan.

 

Timo Helin

Forssa

Kirjoitettu 14.9.2021

FL – mielipiteet 7.9.2021: Korona-ajan toiminta ei herätä luottamusta – saas nähdä, mitä vielä seuraa

Kohta on kaksi vuotta eletty koronan kanssa ja siihen liittyvät rajoitukset, ja päätöksenteko ovat aiheuttaneet kummastusta jo pitkään. Aluksi rajoituksia piti tehdä kuolematapausten perusteella. Sen jälkeen kuvioihin astui teho-osasto, sitten tartuntamäärät ja vielä rokotekattavuus.

Nyt on noussut hämmentävästi pääministeri Marinin toimesta esille, että kun kansasta 80 % on rokotettu kahdesti, niin rajoitukset voidaan poistaa kokonaan. Samalla kuitenkin puhutaan, että kaksi rokotetta eivät tule riittämään. Mitenkähän tässäkin taas käy

Yksi suurimmista hallituksen virheistä koronan aikana on ehdottomasti ollut se, että presidentti Niinistön ehdottamaa koronanyrkkiä ei perustettu. Ilmeisesti viisikon ylpeys ei kestä, jos ulkopuolelta tulee ehdotuksia. Se on jo työllisyystoimissakin nähty, jotka ovat muuten olleet nykyisen hallituksen toimesta olemattomat.

Paljon hämmennystä on aiheuttanut myös meidän toimintamme maamme rajoilla. Jo alussa moni oli sitä mieltä, että rajat pidettäisiin kiinni tai otettaisiin edes kunnon testaus lentokentille käyttöön. Mitään ei kuitenkaan saatu aikaiseksi. Johtuiko kenties siitä, että ohjeet tuli jälleen muualta?

Suomen kohdalla tartuntatilanne on saatu jo ainakin kahdesti kohtuulliseksi, mutta viime kesänä tilanne lähti käsistä, kun matkustelu aloitettiin ja tänä kesänä Venäjän jalkapallokisat aloitti seuraavan tartuntamäärien kasvun. Suomalaisia lähti Venäjälle tietty määrä ja oletettavasti sama porukka tulee myös takaisin. En tiedä tuliko se kuitenkin yllätyksenä, koska testit loppuivat rajalla kesken.

Kun tätä touhua on seurannut kohta kaksi vuotta, niin mitään kovin suurta luottamusta päätöksenteko ei herätä. Voin vain kuvitella miltä tuntuu yrittäjistä, kun Suomen toiminta on niin arvaamatonta. Uskaltaako tilata tuotteita vai pitääkö seuraavalla viikolla sulkea ovet?

Väitän vielä, että rokotepassi tulee floppaamaan täysin, eikä pelkästään siinä kuinka myöhään se saadaan käyttöön. Pitäisiköhän vieläkin lisätä avustajien määrää?

Linkki lehden sivuille

https://www.forssanlehti.fi/mielipiteet/korona-ajan-toiminta-ei-herata-luottamusta-saas-nahda-mita-viela-seuraa-1293838

 

Kirjoitettu 7.9.2021

FL – mielipiteet 4.9.2021: Arvomaailmojen kolari – Nykyinen turvapaikkamenettely tulee kalliiksi

Jyrki jokinen (FL 28.8.) kannattaa nykyistä turvapaikkamenettelyä, jossa EU-alueelle tulija voi vapaasti valita maan, jonka kustantamaan täysihoitoon hakeutua asyl-sanan turvin.

Jokinen pitää 4 500 hakijan määrää vähäisenä kuten heidän elättämiseensä käytettyä rahasummaakin (16 000 euroa vuodessa/hlö). Kuitenkin jo näillä tiedoilla puhutaan 72 miljoonan vuosikustannuksesta valtiolle, joka on nipistämässä yli 30 miljoonaa sisäisen turvallisuuden takaajalta, poliisilta.

Virkamiehet eivät pyydettäessä osanneet laskea asyyliruljanssin rahallisia kustannuksia, mutta Pauli Vahtera teki luotettavan laskelman, jonka mukaan humanitäärinen maahanmuutto maksaa Suomelle 3,2 miljardia vuodessa (iltalehti.fi 6.3.2019).

Jokisen luvut kertovat kustannuksista vastaanottokeskuksissa. Elinkaarikustannuksilla arvioidaan maahan jääneiden aiheuttamia menoja valtiolle elämänsä aikana. Tilastoa johtavat somalit. Yksi somali maksaa 951 000 euroa elämänsä aikana. Lasten vaikutus kasvattaa kustannuksia entisestään (aamulehti.fi 18.3.2019).

Eurooppaan hakeudutaan ahkerimmin väkivaltaperinteen maista, joissa on vallassa poliittis-uskonnollinen ideologia, joka väheksyy ”vääräuskoisia” ja kehottaa nöyryyttämään ja tarvittaessa tappamaan heitä. Ruotsissa ulkomaalaiset tekevät yli puolet rikoksista ja vaikka Ruotsi on lapannut kotoutukseen miljardeja kruunuja, nopeimmin kasvava tekijäryhmä on Ruotsissa syntyneet, joilla ainakin toinen vanhemmista on ulkomaalainen (Det goda samhället, Invandring och brottslighet, 2019).

Olemme valmiita lähettämään sotilaitamme selvittämään islamin eri suuntausten edustajien välejä, mutta olemme kieltäneet ideologian kritiikin. thereligionofpeace.com -sivustolla on laskuri, joka rekisteröi islamin nimissä tehdyt kuolonuhreja vaatineet terroriteot. Lähtökohtana on 11.9.2001. Lukema osoittaa nyt (30.8.) 39 948.

Linkki lehden sivuille

https://www.forssanlehti.fi/mielipiteet/arvomaailmojen-kolari-nykyinen-turvapaikkamenettely-tulee-kalliiksi-1290067

Kirjoitettu 3.9.2021

FL – mielipiteet 2.9.2021: Turvapaikan haku ei ole ratkaisu

Hallituspuolue keskusta laittoi loppukesän teatterissaan eduskuntaryhmän puheenjohtajan Juha Pylvään lausumaan muutaman sanan maahanmuutosta. Käsikirjoitukseen kuului, että vihervasemmisto ja puolueen puheenjohtaja Saarikko asiaa heti paheksuivat ja Pylväs ripotteli tuhkaa niskaansa ja veti sanansa takaisin.

Viestinä oli hämätä kansalaista siitä, että keskusta jotain haitalliselle humanitaariselle maahanmuutolle muka tekisi. Ei tee, vaan on muun hallituksen kanssa avosylin ottamassa taas uusia tuntemattomia sotilaita vastaan kuten Sipilä teki luvatessaan talonsa 2015.

Saimme havaita tuolloin, että tulijoissa ei ollutkaan monen odottamia naisia ja pikkulapsia. Kerätyt lelut ja lastenvaatteet jäivät käyttämättä, potkuhousut eivät aikuisille miehille sopineetkaan.

Nyt meidät yritetään saada maksamaan maailman suurvallan USAn laskua siitä, että myös Suomi lähti osana luotua koalitiota Afganistaniin turvaamaan rauhaa ja pitämään järjestystä yllä. Jälleen pitäisi avata ovet hallitsemattomalle maahanmuutolle.

Suomi järjesti operaation, jossa tuotiin omia kansalaisia ja heitä auttaneita paikallisia ilmasillalla kotiin.

Täytyy ihmetellä miksi Suomella on ollut Afganistanissa lähes 400 henkilöä työllistävä lähetystö ja miksi ihmeessä sieltä tulleita suomalaisia kuskataan vastaanottokeskuksiin? Ja kuullun mukaan lisää pitäisi vielä tuoda.

Vaikka meille toisin väitetään on hyvin todennäköistä, että tulijoiden taustoista ei ole taaskaan riittävää tietoa. Muun muassa Englantiin on evakuoitu lentokieltolistalla olevia ja Ruotsi huomasi tulijoiden joukossa jo kertaalleen rikosten takia maasta karkoitettuja. Tuskin Suomen tiedustelu tätä parempaan selvitystyöhön pystyy.

Afganistanin kriisin varjolla yritetään avata rajat hallitsemattomalle humanitaariselle maahanmuutolle. Turvapaikanhakujärjestelmää käytetään väärin, eikä sillä todellisuudessa auteta kuin ihmissalakuljettajia ja koko järjestelmän ympärille syntynyttä liiketoimintaa.

Vokkikeisarit hierovat jo karvaisia käsiään odottaen veronmaksajien rahoja ja riittävän hyväuskoisia kuntia, joihin saavat perustaa rahastuslaitoksensa.

Suomi on ja tulee olemaan tulijoille kohdemaa niin kauan kuin täällä on tarjolla verrokkimaita paremmat etuudet ja muut vetovoimatekijät. Työvoimapulan paikkaajiksi näiden huonosti integroituvien maiden tulijoista ei ole, kasvatamme ainoastaan jo syntyneitä halpatyömarkkinoita.

Todellinen työperäinen maahanmuutto edellyttää olemassa olevaa työtä, johon ei löydy kotimaasta tekijää. Nämä maahantulijat myös kotoutuvat ilman yhteiskunnan toimia.

Voimme, ja meidän pitää, kunnissa sekä kaupungeissa torjua maamme turvallisuudelle ja taloudelle haitallinen maahanmuutto. Todelliset hädänalaiset jäävät pakolaisleireille joko maan sisään tai lähialueille.

Valitettavasti meillä ei ole velkarahalla mahdollisuuksia juuri heitäkään auttaa. Alijäämäisten kuntien ja valtion tulee ensisijaisesti turvata maamme hyvinvointi.

Mikäli saamme tulevaisuudessa taloutemme kuntoon, harkitaan sitten rahan käyttämistä myös maailman ongelmien ratkaisemiseen.

Linkki lehden sivuille
Kirjoitettu 20.8.2021

Perussuomalaisten puoluekokous 2021 on takana

 

Kokoukseen meni vahva ja yhtenäinen puolue, jonka asialistalla oli mm. henkilövalinnat puolueen johtoon. Kaikilta osin kokous sujui hyvin, järjestelyt olivat kunnossa ja Seinäjoki tarjosi hienot puitteet ja tukipalvelut osallistujille. Kiitimme väistyvää puheenjohtajaa Jussi Halla-ahoa tässä tehtävässä ja saimme uuden loistavan vetäjän, Riikka Purran.

Elävään ja kehittyvään kansanliikkeeseen kuuluu luontevasti se, että johto vaihtuu säännöllisesti. Perussuomalainen puoluedemokratia mahdollistaa sen, että kenttä todellakin ilman kuppikuntien junttausta saa kertoa tahtonsa. Tällä kertaa puheenjohtajan lisäksi myös muuhun puheenjohtajistoon tuli muutoksia ja puoluesihteeri vaihtui. Tässä ei ole mitään dramatiikkaa ja tiedän, että ehdokkaana olleet puheenjohtajistoon aiemmin kuuluvat eivät jää asiaa murehtimaan.

Edellisen kauden puheenjohtajat ja puoluesihteeri ovat tehneet hyvää työtä ja varmasti sitä myös jatkavat. On loistavaa, että meillä on uusien puheenjohtajien lisäksi myös tehtäviä hoitaneita konkareita, joiden puoleen voi tarvittaessa kääntyä. Emeritus-Jussi etunenässä.

Median ja toimittajien on kuitenkin yritettävä löytää jotain, millä lyödä kiilaa yhtenäisyyteemme.. Taustalla tässä on osaltaan vuoden 2017 puoluekokouksen tapahtumat, missä istuva puheenjohtaja ei uskaltanut ensin lähteä puolustamaan paikkaansa äänestäjät petettyään ja yritti sitten saada omat suosikkinsa puolueen johtoon.

Tämä ei onnistunut, mutta joukko hyväuskoisia hölmöjä loikkasi puolueesta ministeripaikkoja takaamaan aiheuttaen hetkellisesti sekaannusta siitä, keitä todelliset kansalaisen asialla olevat perussuomalaiset ovat.

Nyt eri medioiden kommentoinnissa nousi pari asiaa esille, joista yritettiin hakea sisäisiä erimielisyyksiä. Ehdokkaiden suhtautuminen koronaepidemian hoitoon ja tehtyihin toimenpiteisiin oli osin erilainen.

Tässä puoluekokous antoi johdonmukaisesti tukensa valitun puheenjohtajan linjapuheessakin paaluttamalle strategialle: kun rokotuskattavuus on riittävän korkealla tasolla, voidaan ja pitää yhteiskunnan siirtyä takaisin normaaliin elämänmenoon ilman isompia rajoituksia.

Muista meille tärkeistä perusarvoista ei sanottavia eroja ehdokkaiden välillä ollutkaan. Ehdolle asettumista ja vaihtoehtojen tarjoamista tulee kiittää, kun muistamme, että tuloksen ratkettua jatkamme yhdessä eteenpäin.

Niin vähissä oli toimittajien eväät, että näemmä useampi joutui pohtimaan olisiko varapuheenjohtajaksi valituissa joku suositumpi kuin valittu puheenjohtaja Riikka Purra. Perusteluksi löytyi jotain niinkin absurdia kuin suosionosoitusten suuruus, ihan oikeasti! Istuin salin etuosassa enkä mitään tällaista huomannut – kaikki valitut saivat ansaitsemansa aplodit ja hurraukset.

Ei tästä mitään draamaa, hyvät toimittajat, saa revittyä parhaalla tahdollakaan. Perussuomalaiset lähtivät kotimatkalle kokouksesta hyvillä mielin, entistäkin vahvempana, perusajatuksenamme Suomi ja suomalaisten etu ensin, aina ja kaikissa tilanteissa. Tulemme jatkamaan työtämme paremman Suomen puolesta ja olemaan jatkossakin ainoa vaihtoehto kaikille muille puolueille, joille tämä ei tunnu olevan asialistalla kovinkaan korkealla.

Pia Kuparinen

Forssan seudun perussuomalaisten puheenjohtaja, kaupunginvaltuutettu

Linkki FL:n julkaisuun

Kirjoitettu 15.7.2021

Uusien valtuustoryhmien tiedoite

Forssan seudun Perussuomalaiset ry:n kunnissa (Forssa, Jokioinen, Ypäjä, Humppila) uudet valtuustoryhmät ovat järjestäytyneet

 

Forssa

Ryhmä valitsi puheenjohtajakseen kaupunginvaltuutettu Sami Mattilan, varapuheenjohtajaksi valtuutettu Tero Ahtolan ja sihteeriksi varavaltuutettu Anu Sarinin.

Ryhmän muina jäseninä toimivat valtuutetut Pia Kuparinen, Kari Suoranta, Timo Helin, Otto Eriksson, sekä varavaltuutetut Mika Sarin, Mika Aarrelinna, Aila Lahtinen, Matti Luostarinen ja Jyrki Jokela.

Ryhmän ensimmäisenä tehtävänä on jatkaa neuvotteluja muiden puolueiden kanssa jaossa olevista luottamushenkilöpaikoista. Ryhmää edustavat neuvotteluissa Sami Mattila, Pia Kuparinen ja Tero Ahtola.

Jokioinen

Ryhmän puheenjohtajana ja sihteerinä toimivat valtuutetut Rami Lehtinen ja Petri Into puoliksi.

Ryhmän muina jäseninä toimivat Kristian Ahonen, Sami Aaltonen, Mira Kulmala-Sjöman, sekä varavaltuutetut Keijo Lumme, Kari Pekkonen, Maritza Heino ja Pajunen Kirsi

Luottamushenkilöpaikoista neuvotteluissa ryhmää edustivat Rami Lehtinen ja Petri Into.

Ypäjä

Ryhmän puheenjohtajaksi valittiin valtuutettu Jari Vähänen ja sihteeriksi varavaltuutettu Voitto Davidsson.

Ryhmän muina jäseninä toimii varavaltuutettu Markku Heikkilä.

Luottamushenkilöpaikoista neuvotteluissa ryhmää edustivat Jari Vähänen ja Markku Heikkilä.

Humppila

Ryhmän puheenjohtajaksi valittiin valtuutettu Jukka Lintukangas ja sihteeriksi Marcia Partanen.

Ryhmän muina jäseninä toimivat valtuutetut Tuomo Haaksi ja Mika Paavilainen, varavaltuutetut Pekka Niinikoski, Ari Valta ja Esko Järvinen, sekä Esa Takala.

Luottamushenkilöpaikoista neuvotteluissa ryhmää edustivat Pekka Niinikoski ja Mika Paavilainen.

 

Menestystä tulevaan valtuustokauteen kaikille!

Toivoo

Forssan seudun Perussuomalaiset ry:n hallitus

 

Kirjoitettu 20.6.2021

Kuntavaalitulokset

Kiitos kaikille äänestäjille luottamuksesta kaikissa ry:n kunnissa (Forssa, Jokioinen, Humppila, Ypäjä)

Perussuomalainen politiikka ja arvot ovat puhuneet kauttanne.

Ja jos vaikka juuri sinun ehdokas ei valtuutetuksi päässyt, jokainen ääni oli tärkeä kokonaiskuvassa. Jokaiselle halukkaalle ehdolla olleelle yritämme neuvotteluissa löytää mieleisen ja sopivan luottamustehtävän tulevan kauden ajaksi. Niistä myöhemmin.

Henkilökohtaiset äänimäärät kunnittain valtuutetuille, sekä varavaltuutetuille olivat siis;

Forssa

Pia Kuparinen 173

Sami Mattila 68

Tero Ahtola 85

Suoranta Kari 117

Timo Helin 58

Otto Eriksson 54

Varalla

Sarin Mika 47

Aarrelinna Mika 47

Sarin Anu 42

Aila Lahtinen 39

Matti Luostarinen 38

Jokela Jyrki 36

Humppila

Tuomo Haaksi 57

Jukka Lintukangas 31

Mika Paavilainen 30

Varalla

Pekka Niinikoski 24

Valta Ari 7

Järvinen Esko 6

Jokioinen

Rami Lehtinen 216

Petri Into 64

Kristian Ahonen 28

Sami Aaltonen 27

Mira Kulmala-Sjöman 25

Varalla

Keijo Lumme 19

Kari Pekkonen 17

Maritza Heino 15

Ilola Juha 13Pajunen Kirsi 12

Ypäjä

Jari Vähänen 49

Varalla

Markku Heikkilä 35

Voitto Davidsson 13

 

ONNITTELUT valituille ja menestystä uusille valtuustoryhmille neuvotteluihin!

Toivoo

Vaalipäälikkö Sami Mattila

Puheenjohtaja Pia Kuparinen

Sihteeri Pirita Hipp-Koskenoja

sekä Forssan seudun Perussuomalaiset ry:n hallitus ja jäsenistö

Kirjoitettu 4.5.2021

Vaalitiedoite toukokuu – listat ovat jätetty

Forssan seudun Perussuomalaiset ry. vahvistivat rivejään merkittävästi. Kiitos kaikille jokaisessa kunnassa mukaan tulleille uusille, sekä konkareille.

Nyt on kuntalaisten vuoro – muistakaa äänestää!

Kuntavaaliehdokkaiksi on hyväksytty seuraavat henkilöt:

Forssa

Aarrelinna Mika

Ahtola Tero

Eriksson Otto

Helin Timo

Hipp-Koskenoja Pirita

Hiukkanen Vesa

Holopainen Tommi

Into Konstantin

Jaakkola Tea

Jokela Jyrki

Kantelus Jari

Kilpinen Yrjö

Koivula Jari

Koskenoja Heikki

Kuparinen Pia

Lahtinen Aila

Luostarinen Matti

Mattila Sami

Repo Tara

Rämö Jukka

Saarela Simo

Sarin Anu

Sarin Mika

Suoranta Kari

Sysi-Aho Timo

Vinkki Leo

Jokioinen

Aaltonen Sami

Ahonen Kristian

Heino Maritza

Ilola Juha

Into Petri

Kulmala-Sjöman Mira

Lehtinen Rami

Lumme Keijo

Pajunen Kirsi

Pekkonen Kari

Ypäjä

Davidsson Voitto

Heikkilä Markku

Vähänen Jari

Humppila

Ahtola Tuure

Haaksi Tuomo

Järvinen Esko

Lintukangas Jukka

Niinikoski Pekka

Paavilainen Mika

Partanen Marcia

Takala Esa

Valta Ari

Terveisin

Frs:n seudun PS ry:n

Puheenjohtaja Pia Kuparinen 050-491 4121 kuparinenpia (at) gmail.com

Vaalipäällikkö Sami Mattila 0400-485087 sami.mattila@nullsurffi.net

Sihteeri /vaalityökaluvastaava Pirita Hipp-Koskenoja ps.forssa(at)gmail.com

Kirjoitettu 25.4.2021

Kevätkokous pidetty ja katse kuntavaaleissa

Kevätkokous pidettiin ensimmäistä kertaa siten, että osallistuminen etänä mahdollistettiin. Osallistujia oli enemmän kuin yleensä, mikä osoittaa Perusuomalaisen politiikan olevan sitä, mikä parhaiten puhuttelee ihmisiä nyt. Suositeltavaa luettavaa löytyy Perusuomalaiset rp:n ohjelmista ja vielä ehdit mukaan, jos kuntavaalit ja ehdokkuus kiinnostaa. Katsoa alla lista jo mukana olevista henkilöistä ja yhteystiedot, jos haluat keskustella ehdokkaaksi asettumisesta.

Kuntavaalien siirto ropisee siis Perussuomalaisille – kiitos. Viimeisimmät gallupit on tehty aikana, kun vaalit olisi pidetty ilman siirtoa. Antaa faktojen puhua.

Kuntavaaliehdokkaiksi on nyt hyväksytty seuraavat henkilöt:

Forssa

Aarrelinna Mika

Ahtola Tero

Eriksson Otto

Helin Timo

Hipp-Koskenoja Pirita

Hiukkanen Vesa

Holopainen Tommi

Into Konstantin

Jaakkola Tea

Jokela Jyrki

Kantelus Jari

Koivula Jari

Koskenoja Heikki

Kuparinen Pia

Lahtinen Aila

Luostarinen Matti

Mattila Sami

Repo Tara

Rämö Jukka

Sarin Anu

Sarin Mika

Suoranta Kari

Sysi-Aho Timo

Vinkki Leo

 

Jokioinen

Aaltonen Sami

Ahonen Kristian

Heino Maritza

Ilola Juha

Into Petri

Kulmala-Sjöman Mira

Lehtinen Rami

Pajunen Kirsi

Pekkonen Kari

 

Ypäjä

Davidsson Voitto

Heikkilä Markku

Vähänen Jari

 

Humppila

Ahtola Tuure

Järvinen Esko

Lintukangas Jukka

Niinikoski Pekka

Partanen Marcia

 

Terveisin

Frs:n seudun PS ry:n

Puheenjohtaja Pia Kuparinen 050-491 4121 kuparinenpia (at) gmail.com

Vaalipäällikkö Sami Mattila 0400-485087 sami.mattila@nullsurffi.net

Kirjoitettu 2.4.2021

Vaalitiedoite huhtikuu

Forssan Seudun Perussuomalaisten (Forssa, Jokioinen, Ypäjä ja Humppila) ehdokasmäärät ovat edelleen selvässä kasvussa.

Perussuomalaisten valtakunnallisen kannatuksen kasvu, sekä muista puolueista selvästi erottuvat vaaliteemat ovat rohkaisseet ihmisiä ja se näkyy myös kannatusluvuissa

Ehdokkaaksi voi hakeutua vielä. Tule mukaan!

Ota yhteys vaalipäällikköön Sami Mattilaan puh 0400-485087, tai ry:n puheenjohtajaan Pia Kupariseen puh 050-491 4121.

Kirjoitettu 7.3.2021

Vaalitiedoite 2021 maaliskuu

Forssan Seudun Perussuomalaisten ehdokasmäärät ovat selvässä nousussa verrattuna edellisiin kuntavaaleihin. Perussuomalaisten valtakunnallisen kannatuksen kasvu, sekä muista puolueista selvästi erottuvat vaaliteemat ovat rohkaisseet uusia kuntapäättäjiksi haluavia lähtemään mukaan.

Kuntavaaliehdokkaiksi on hyväksytty seuraavat henkilöt:

Forssa

Aarrelinna Mika

Helin Timo

Hipp-Koskenoja Pirita

Hiukkanen Vesa

Holopainen Tommi

Into Konstantin

Jaakkola Tea

Jokela Jyrki

Kantelus Jari

Koivula Jari

Koskenoja Heikki

Kuparinen Pia

Lahtinen Aila

Luostarinen Matti

Mattila Sami

Repo Tara

Rämö Jukka

Sarin Anu

Sarin Mika

Suoranta Kari

Sysi-Aho Timo

 

Jokioinen

Ahonen Kristian

Heino Maritza

Ilola Juha

Into Petri

Kulmala-Sjöman Mira

Lehtinen Rami

Pajunen Kirsi

Pekkonen Kari

 

Ypäjä

Heikkilä Markku

Vähänen Jari

 

Humppila

Ahtola Tuure

Järvinen Esko

Lintukangas Jukka

Niinikoski Pekka

 

Terveisin FSPS vaalipäällikkö Sami Mattila 0400-485087 sami.mattila@nullsurffi.net

Kirjoitettu 10.2.2021

Vaalitiedoite 2021

Forssan Seudun Perussuomalaisten ehdokasmäärät ovat selvässä nousussa verrattuna edellisiin kuntavaaleihin. Perussuomalaisten valtakunnallisen kannatuksen kasvu, sekä muista puolueista selvästi erottuvat vaaliteemat ovat rohkaisseet uusia kuntapäättäjiksi haluavia lähtemään mukaan. Listoilla on vielä hyvin tilaa ja uusia nimiä onkin vielä tulossa joka kuntaan.

Kuntavaaliehdokkaiksi on toistaiseksi hyväksytty seuraavat henkilöt:

Forssa

Hipp-Koskenoja Pirita

Hiukkanen Vesa

Holopainen Tommi

Into Konstantin

Jaakkola Tea

Jokela Jyrki

Kantelus Jari

Koivula Jari

Kuparinen Pia

Lahtinen Aila

Mattila Sami

Repo Tara

Sarin Anu

Sarin Mika

 

Jokioinen

Ahonen Kristian

Heino Maritza

Ilola Juha

Into Petri

Lehtinen Rami

Kulmala-Sjöman Mira

Pekkonen Kari

 

Ypäjä

Heikkilä Markku

Vähänen Jari

Humppila

 

Lintukangas Jukka

Järvinen Esko

 

Terveisin FSPS vaalipäällikkö Sami Mattila 0400-485087 sami.mattila@nullsurffi.net

Kirjoitettu 1.2.2021

Kuparinen Pia jatkaa puheenjohtajana, hallitus vaihtui ja kasvoi

Forssan seudun Perussuomalaiset ry piti 28.1.2021 korona-pandemian johdosta viivästyneenä syyskokouksensa.

Kokouksessa valittiin Pia Kuparinen edelleen jatkamaan yhdistyksen puheenjohtajana. Hallituksen kokoonpanoa päätettiin puheenjohtajan lisäksi laajentaa 10 varsinaiseen jäseneen ja 10 varajäseneen. Näin yhdistyksen toiminta-alueen kaikki kunnat Jokioinen, Humppila, Ypäjän ja Forssa saavat paremmin edustuksensa hallitukseen.

Hallitukseen valittiin seuraavat henkilöt:

Varsinainen jäsen – varajäsen

Mattila Sami – Sarin Anu FRS

Honkala Päivi – Kantelus Jari FRS

Hipp-Koskenoja Pirita – Koivula Jari FRS

Hiukkanen Vesa – Lahtinen Aila FRS

Jaakkola Tea – Into Konstantin FRS

Lehtinen Rami – Heino Maritza JOK

Into Petri – Ilola Juha JOK

Lintukangas Jukka – Uusimäki Tea HLA

Järvinen Esko – Päätettiin, että hallitus päättää myöhemmin varajäsenen HLA

Heikkilä Markku – Vähänen Jari YPÄ

 

Yhdistyksen talouden hoitajaksi valittiin Sami Mattila, kirjanpitäjäksi Pienyritys Alén oy, toiminnantarkastajaksi Mira Kulmala-Sjöman, sekä varatoiminnantarkastajaksi Jorma Virtanen.

Tulevissa kunnallisvaaleissa yhdistyksen vaalipääliköksi valittiin Sami Mattila, apunaan työryhmä; Pirita Hipp-Koskenoja, Vesa Hiukkanen ja Jari Kantelus.

Kunnallisvaaliehdokkaita on tullut joka kuntaan reilusti enemmän kuin edellisissä vaaleissa. Perussuomalainen politiikka ja arvot kiinnostavat ihmisiä ja tarkoituksena onkin saada puolueen valtakunnallinen kannatus realisoitua hyvien ehdokkaiden myötä myös paikalliseen kunnallispolitiikkaan. Sitä kautta valtuustojen voimasuhteet tulevat ensi kaudella muuttumaan Perussuomalaisten lisääntyvien valtuustopaikkojen myötä…

Yhdistyksen edustaja Matti Luostarinen on irtisanoutunut henkilökohtaisten kiireittensä takia Forssan kaupunginhallituksen jäsenyydestä 25.1.2021. Päätettiin seuraavassa kaupunginvaltuuston kokouksessa 1.2.2021 esittää kaupunginhallituksen jäseneksi Sami Mattilaa, sekä varalle Pia Kuparista.

 

 

Kirjoitettu 6.7.2020

Kokouskutsu

Tervetuloa Forssan Seudun Perussuomalaisten hallituksen kokoukseen Forssan keilahallille 21.7 klo 17.00. Hallituksen kokouksen jälkeen vuorossa 0n yhdistyksen kevätkokouks alkaen klo 18.00.

 

Kirjoitettu 19.1.2020

Forssan seudun Perussuomalaisten hallituksen järjestäytymiskokouksen päätöksiä.

Lehdistötiedote

 

 

Forssan Seudun Perussuomalaisten hallitus piti järjestäytymiskokouksensa Forssan Keilahallilla 14.1.2020 ja teki seuraavia valintoja.

Yhdistyksen varapuheenjohtajaksi valittiin Jarmo Kalliola Jokioisilta, sihteeriksi ja taloudenhoitajaksi valittiin Patrick Lohvansuu Forssasta, tiedottajaksi ja PR-vastaavaksi valittiin Sami Mattila Forssasta, hallituksen kokousta edeltäneessä avoimessa kokouksessa yhdistyksen toiminnantarkastajaksi valittiin Mira Kulmala-Sjöman, sekä hallituksen varajäseneksi vuodelle 2020 Anu Sarin. Yhdistyksen puheenjohtajaksi valittiin jo syyskokouksessa Pia Kuparinen.

Yhdistys aloittaa kevään 2021 kunnallisvaalikampanjansa Forssan torilla lauantaina 8.2 klo 10-12 välisenä aikana kun Perussuomalaisten 1. varapuheenjohtaja kansanedustaja Riikka Purra, sekä kansanedustaja Lulu Ranne saapuvat silloin Forssaan. Luvassa on ajankohtainen poliittinen tilannekatsaus ja yleisöllä on myös samalla keskustelumahdollisuus kansanedustajien, Forssan Seudun Perussuomalaisten edustajien, Perussuomalaisten Hämeen piirin, sekä Kanta-Hämeen perusnaisten edustajien kanssa! Samalla otetaan ilmoittautumisia vastaan Perussuomalaisten ehdokkaaksi seuraaviin kunnallisvaaleihin..

Vaalikampanja jatkuu tämän jälkeen torilla lauantaisin vähintään kerran kuukaudessa.

 

Kirjoitettu 9.10.2019

Kuntavaalit 2021

Olemme aloittaneet ehdokkaiden rekrytoinnin.

Jos olet kirjoilla Forssassa, Jokioisilla tai Ypäjällä (tai tulet olemaan kirjoilla vaalipäivänä) ja olet kiinnostunut ajamaan perussuomalaista politiikkaa omalla paikkakunnallasi, niin käy täyttämässä pieni kysely. Olemme sinuun yhteydessä!

Kirjoitettu 24.9.2019

Pia Kuparinen jatkaa Forssan seudun Perussuomalaisten puheenjohtajana

Yhdistyksen hallitukseen valittiin vuodelle 2020 seuraavat henkilöt

Sami Mattila, varalle Mika Sarin
Jarmo Kalliola, varalle Petri Into
Jari Vähänen, varalle Markku Heikkilä
Aila Lahtinen, varalle Pirita Hipp-Koskenoja
Vesa Hiukkanen, varalle Jari Kantelus
Matti Luostarinen, varalle Tommi Holopainen

Taloudenhoitajana jatkaa Patrick Lohvansuu

Hämeen piirin kokouksiin valittiin edustajaksi Jarmo Kalliola, varalle Vesa Hiukkanen.

Vahvistettiin vuoden 2020 talousarvio ja toimintasuunnitelma.

Kirjoitettu 8.4.2019

VAALIVALVOJAISET

Vaalivalvojaiset su 14.4 Keilahallin saunalla alk. klo 19.30. Sisäänkäynti C-rapun kautta piipun puolelta. Ovi aukeaa soitolla Jarmo 045-2571805

Omat eväät ja kuoharit mukaan 🙂

Tervetuloa!

Kirjoitettu 9.12.2018

Syyskokouksen lehdistötiedote

Lehdistötiedote

Forssan seudun Perussuomalaiset valitsi syyskokouksessaan 15.11.2018 puheenjohtajakseen Pia Kuparisen.

Hallitukseen valittiin lisäksi Jarmo Kalliola varalle Petri Into, Sami Mattila varalle Tero Ahtola, Matti Luostarinen varalle Tommi Holopainen, Pirita Hipp-Koskenoja varalle Patrick Lohvansuu, Jari Vähänen varalle Markku Heikkilä ja Vesa Hiukkanen varalle Jari Kantelus.

Toiminnantarkastajaksi valittiin Mira Kulmala-Sjöman.

Perussuomalaisten Hämeen piirin kokouksiin valittiin edustajiksi Pirita Hipp-Koskenoja varalle Tommi Holopainen, Jarmo Kalliola varalle Jari Vähänen, Pia Kuparinen varalle Vesa Hiukkanen ja Sami Mattila varalle Tero Ahtola.

Piirihallituksessa yhdistystä edustaa Jarmo Kalliola varalla Sami Mattila.

Ensi vuoden eduskuntavaaleihin yhdistys lähtee aktiivisesti mukaan ja tukee mahdollisuuksiensa mukaan omia ehdokkaitaan Pia Kuparista ja Jarmo Kalliolaa heidän vaalikamppailuissaan.

Kirjoitettu 21.10.2017

Kiitos Laura !

Forssan seudun perussuomalaiset kiittävät presidenttiehdokas Laura Huhtasaarta vierailusta Forssassa.

Lämpimät kiitokset myös yleisölle ja järjestäjille!

Kirjoitettu 18.10.2017

Syyskokouksen satoa

Syyskokous pidettiin 17.10. ja sen myötä tulee muutoksia hallituksen kokoonpanoon ja yhdistyksen toimialueeseen.

Jokioisten ja Ypäjän perussuomalaiset ry. fuusioituu Forssan seudun perussuomalaiset ry:n kanssa 1.1.2018. Toiminta jatkuu Forssan seudun perussuomalaiset ry:n nimissä.

Muutoksesta johtuen hallituksen kokoonpanoon tulee vuodenvaihteessa muutoksia.

Uusi puheenjohtaja on 1.1.2018 alkaen Pia Kuparinen ja uuden hallituksen kokoonpano on 1+6+6.

Uudet hallituksen jäsenet ovat Jarmo Kalliola, Markku Heikkilä, Mikko Suomi, Jari Kantelus, Matti Luostarinen ja Sami Mattila.

Uudet hallituksen varajäsenet ovat Harry Forsblom, Jari Vähänen, Tommi Holopainen, Patrick Lohvansuu, Vesa Hiukkanen ja Pirita Hipp-Koskenoja.

Varajäsenet ovat henkilökohtaisia, ja heillä on puhe-oikeus hallituksen kokouksissa.

Kirjoitettu 1.7.2017

Forssan Heinämessut 1.-2.7.2017

Tervetuloa vierailemaan teltallamme. Löydät meidät paikalta F1. Tarjolla mehua ja pientä purtavaa. Puolueen ja paikallisyhdistyksen jäsenhakemuksia saatavilla myös.

Kirjoitettu 28.6.2017

Kannanotto puolueen uuteen johtoon

Forssan seudun perussuomalaiset kunnioittaa jäsenistön Jyväskylän puoluekokouksessa tekemiä henkilövalintoja, ja tukee puheenjohtaja Jussi Halla-ahoa, sekä muita kokouksessa valittuja toimihenkilöitä.

Kirjoitettu 15.5.2017

Presidentti Koivisto 1923-2017

Perjantai-iltana uutiset kertoivat, että presidentti Mauno Koivisto oli siirretty saattohoitoon. Lauantai-aamuna Suomi heräsi suru-uutiseen. Presidentti Koivisto oli nukkunut pois klo 21.15 edellisenä iltana.

Forssan seudun perussuomalaiset ry. esittää osanottonsa presidentti Koiviston omaisille.

Kirjoitettu 9.4.2017

Turpaan tuli!

Turpaan tuli, eikä edes ihan vähän. Olemme menettämässä yhden valtuustopaikan. Onneksi meillä on kuitenkin useita varasijalle yltäneitä. Tästä ei tietenkään ole valtuuston äänestyksissä mitään apua, koska varavaltuutetut eivät muuta vaalitulosta.

Kirjoitettu 1.3.2017

Kohti vaalipäivää !

Vaalien ehdokashankinta on nyt sitten päättynyt ja listat toimitettu kaupungin-/kunnantalolle.

Meillä on ehdokkaita Forssassa 10, Humppilassa 1, Jokioisilla 4 ja Ypäjällä 3. Yhteensä siis 18 ehdokasta.

Nyt sitten voidaan keskittyä kunnolla kampanjoimaan. Asiasta lisää lähipäivinä. Pysy kuulolla !

Kirjoitettu 2.1.2017

Uusi hallitus

Vuoden vaihtuminen toi vähäisiä muutoksia hallituksen kokoonpanoon.

Yksi jäsen lähti hallituksesta omasta tahdostaan ja tämän johdosta yksi varajäsen otettiin varsinaiseksi jäseneksi, ja hänen tilalleen varajäseneksi tuli yhdistyksen vanha jäsen.

Lisäksi taloudenhoitaja vaihtui. Tehtävästä luopunut henkilö jatkaa kuitenkin hallituksen jäsenenä.

Kirjoitettu 15.12.2016

Ryhdy kuntapäättäjäksi – tule PS:n ehdokkaaksi

Äänestäminen kuntavaaleissa on tärkeä tapa vaikuttaa oman kunnan asioihin mutta kaikkein tehokkainta on asettua itse ehdolle. Perussuomalaiset ovat juuri sinulle sopiva, tavallisten ihmisten puolue. Maalaisjärki ja asiakeskeisyys siivittävät paikallista politiikkaamme kuntalaisten ääntä kuunnellen vaalipäivänä 9.4.2017.

Me Perussuomalaisissa tiedämme, että asiat eivät muutu itsekseen, vaan niille täytyy tehdä jotain. Ehdokkailtamme ei vaadita erityistä politiikan osaamista, vaan asenne ratkaisee. Olemme jo saaneet ehdokkaiksi monenlaisia ihmisiä – naisia, miehiä, nuoria, perheellisiä, senioreita, opiskelijoita, työntekijöitä, virkamiehiä, johtajia, yrittäjiä jne. ja heistä jokainen tuo mukanaan oman asiantuntemuksensa.

Jos tunnistat itsessäsi kiinnostuksen yhteisten asioiden hoitamista kohtaan ja haluat oppia uutta, toivotamme sinut lämpimästi ehdokkaaksemme kevään 2017 vaaleihin.

Tutustu tästä ehdokasoppaaseemme.

Klikkaa tästä ilmoittautumaan ehdolle.

Jokainen ehdokas luo oman ehdokasesittelyn vaalisivustolle

Ehdokaspakettiin kuuluu, että jokainen ehdokas luot itse oman esittelysivun puolueen sivuilla olevaan ehdokasgalleriaan. Katso tästä hyvä esimerkkikokonaisuus ehdokasesittelysivusta.

Ehdokassivun luomista varten tarvitset PS-Tunnuksen eli rekisteröitymisen puolueen kotisivuille. Tämä on helppoa. Jos olet jo paikallisyhdistyksen hyväksymä ehdokas mutta sinulla ei ole omaa PS-Tunnusta, toimi seuraavasti:

  1. Rekisteröi tästä ensin oma PS-Tunnus, jos sinulla ei sitä ole jo käytössä ja
  2. ilmoittaudu tästä ehdolle netissä.
  3. Saat yhdistykseltä sähköpostia ehdokkuuden vahvistumisesta/rekisteröinnistä ehdokasgalleriaan.
  4. Täytä ehdokassopimus- ja ehdokassuostumus-lomakkeet omalle yhdistykselle.
  5. Täydennä ehdokasesittelyysi kuvat, ajatukset, teemat ja pyydä yhdistystäsi julkaisemaan esittelysivusi PS:n ehdokasgalleriaan.

Perussuomalaisten ehdokkaiden vaalisivusto on verkkopohjainen ehdokasgalleriamme, jossa esittelemme eri puolella Suomea ehdolla olevat kuntavaaliehdokkaamme. Sivustolta voi tutustua ehdokkaiden vaaliteemoihin ja katsoa ehdokkaan omista tapahtumailmoituksista, missä hän on tavattavissa. Lisäksi sivujen ehdokastietoja käytetään julisteiden ja vaalilehtien painatukseen.

Klikkaa tästä tutustumaan ehdokasgalleriaan.

Lisätietoja ehdokasgalleriasta, ota yhteyttä tuki@nullperussuomalaiset.fi tai puh. 040 661 6919.

Talvisin vaaliterveisin

PS-tukipalvelut

Jaana Vesterinen-Prähky
projektisuunnittelija