FL – 5.1.mielipiteet; Humppilassa oikaisuvaatimus – Seudullisissa paikkaneuvotteluissa sovitusta on pidettävä kiinni!

Humppilan perussuomalaiset pärjäsivät hienosti kesän kuntavaaleissa saaden 3 valtuustopaikkaa, 3 ensikertalaista siis. Pitkin syksyä olemme joutuneet ”taistelemaan” ylikunnallisista luottamuspaikoistamme, jotka valittiin vaalien jälkeen Forssan kaupungintalolla seudullisissa paikkaneuvotteluissa.

Jo ensimmäinen valtuuston kokous meni meidän kantilta ”ohi”, koska emme osanneet heti reagoida, valtuuston valitessa FSHKY:n yhtymäkokousedustajia. Mukana valituissa ei ollutkaan perussuomalaista. Osasimme kyllä kysyä asiaa, mutta meille sanottiin, että se valitaan myöhemmin. Yhtymäkokoukseen ollaan kyllä jo monasti valittu 3 henkilöä, mutta ne ovat valittu pienen piirin keskuudessa, kunnioittamatta paikkaneuvotteluista saatua tulosta. Perussuomalaisille kuuluvaa paikkaa ei ole valittu edelleenkään. Olemme tehneet virheellisistä päätöksistä aikaisemminkin oikaisuvaatimusta ja eriäviä mielipiteitä, mutta ne ovat ilman sen suurempaa keskustelua sivuutettu.

Olen maininnut valtuustokollegoilleni jo marraskuun aikana, että teemme asiasta julkisen, jos Humppilassa ei kunnioiteta, mitä neuvotteluissa ollaan sovittu. Ennen joulua Humppilan kunnanhallitus kokoontui ja siellä saimme taaksemme jo hallituksen puheenjohtajankin tekemään eriävän mielipiteen. Se ei kuitenkaan riittänyt, joten teimme jälleen oikaisuvaatimuksen. Lähetimme sen 28.12.2021 Humppilan kunnan kirjaamoon ja se tulee seuraavaan hallituksen kokouksen käsittelyyn, sekä sen myötä myös äänestäjille julkiseen tietoon. Humppilan hallitus kokoontunee seuraavan kerran tammikuun kolmannella viikolla.

Näemme tämän jo ikävänä väsytystaktiikkana Humppilan kunnan perussuomalaisia äänestäjiäkin kohtaan. Emme ole lainkaan tyytyväisiä siihen, että päättäjien energiat menee ihan epäolennaiseen. Kuntaa ja kuntalaisia tässä palvellaan, ei se toisiamme kiusaamalla paremmaksi muuta. Sitä emme tiedä, että ovatko ohjeet olleet epäselvät ja siksi tilanne on tämä?

Mutta yhtä kaikki, me perussuomalaiset ja kuntalaiset olemme olleet tässä syrjimisessä kärsijöinä. Tämän kyseisen paikan torppaaminen ei ole todellakaan ainoa asia, mitä olemme joutuneet ihmettelemään Humppilassa. Minun Lounais-Hämeen koulutuskuntayhtymän tarkastuslautakunnan varapuheenjohtajan paikan myös menetin, koska siitä ei Humppilassa päätetty missään vaiheessa. Jäsenyyden säilytimme pienen ulkopuolisen tahon väännön kautta. Päätin valtuustoryhmämme puheenjohtajana, että on aika luoda julkinen paine asialle ja saada päätökset vihdoinkin kunnioittamaan äänestäjien tahtoa, vaikka se ei muita puolueita miellyttäisikään

Kunnioittavasti

Kirjoitettu 6.1.2022

Piditkö lukemastasi? Jaa sisältö sosiaalisessa mediassa